klinisk ernæringsfysiolog Oslo

Ernæringsfysiolog i Oslo

Ernæringsfysiolog i Oslo

(stedlig & digitalt)

Klinisk ernæringsfysiolog Oslo – kartlegging. Vi har kartlagt utvalget av tjenester og klinikker i Oslo som tilbyr behandling hos klinisk ernæringsfysiolog. Du finner en oversikt i tabellen nedenfor.

 

Klinisk ernæringsfysiolog Oslo:

 

I Oslo finnes en rekke kliniske ernæringsfysiologer som du som privatperson kan oppsøke, og hos de private tjenestene trenger du ikke henvisning fra fastlege. Mange av klinikkene har brede åpningstider og flere behandlere slik at du kan finne det tilbudet som passer deg best. De fleste klinikkene kan oppsøkes fysisk. I tillegg har korona-pandemien ført til en økning i tilbudet av digitale konsultasjonsmuligheter, enten over telefon eller videosamtale.

 

Kvaliteten på tilbudet er bedre enn noensinne, og mange pasienter foretrekker nå en slik løsning. På denne måten sparer du tid på reisevei, du mister ikke arbeid- og skoletid og konsultasjonen kan passe bedre med den private timeplanen din.

 

  • Best på åpningstid: Kostholdsendring.no og Austad diagnostikk
  • Best på antall kliniske ernæringsfysiologer: Ernæringsteamet og kostholdsendring.no
  • Best på pris: kostholdsendring.no

 

Her er en komplett oversikt over klinikker i Oslo og omegn med behandlingstilbud hos klinisk ernæringsfysiolog:

Vi har kartlagt utvalget av tjenester og klinikker i Oslo som tilbyr behandling hos klinisk ernæringsfysiolog. Du finner en oversikt i tabellen nedenfor.

 

I Oslo finnes en rekke kliniske ernæringsfysiologer som du som privatperson kan oppsøke, og hos de private tjenestene trenger du ikke henvisning fra fastlege. Mange av klinikkene har brede åpningstider og flere behandlere slik at du kan finne det tilbudet som passer deg best. De fleste klinikkene kan oppsøkes fysisk. I tillegg har korona-pandemien ført til en økning i tilbudet av digitale konsultasjonsmuligheter, enten over telefon eller videosamtale. Kvaliteten på tilbudet er bedre enn noensinne, og mange pasienter foretrekker nå en slik løsning. På denne måten sparer du tid på reisevei, du mister ikke arbeid- og skoletid og konsultasjonen kan passe bedre med den private timeplanen din.

Best på åpningstid:

  • Kostholdsendring.no
  • Austad diagnostikk

Best på antall kliniske ernæringsfysiologer:

  • Ernæringsteamet
  • Kostholdsendring.no

Best på pris:

  • Kostholdsendring.no
  • Ernæringsteamet

Her er en komplett oversikt over klinikker i Oslo og omegn med behandlingstilbud hos klinisk ernæringsfysiolog:

Oppdatert per 01.05.2022 av Synne Kollstad

Denne oversikten tar kun for seg tilbud hos yrkesgruppen kliniske ernæringsfysiologer. Dette er den eneste beskyttede yrkestittelen innen ernæring, og krever minst fem års utdanning innen ernæring med fokus på klinisk arbeid. Denne utdanningen gir grundig kompetanse innen menneskekroppens funksjon og sammensetning, samt viktig kunnskap når det gjelder kommunikasjon og pasientbehandling. Enkeltpersoner som driver behandling selvstendig utenfor en klinikk er ikke inkludert.

Denne oversikten tar kun for seg tilbud hos yrkesgruppen klinisk ernæringsfysiolog. Dette er den eneste beskyttede yrkestittelen innen ernæring, og krever minst fem års utdanning innen ernæring med fokus på klinisk arbeid. Denne utdanningen gir grundig kompetanse innen menneskekroppens funksjon og sammensetning, samt viktig kunnskap når det gjelder kommunikasjon og pasientbehandling. Enkeltpersoner som driver behandling selvstendig utenfor en klinikk er ikke inkludert.

Vi tilbyr

Videokonsultasjon    

Dyktige veiledere    

Fleksibel kostholdsplan    –

Bærekraftig tilnærming    –

Parallell hjelp    –

Avslappet forhold til mat  

Enkel tilgang på ernæringsfysiolog. 

Endringer tilpasset deg og dine preferanser.

En plan det går an å følge.

Ingen kaloritelling, veiing av mat, eller kostdagbok.

Støtte for flere mål samtidig.

Vi har kompetansen som gjør det lettere.

Vi tilbyr

Videokonsultasjon

Dyktige ernæringsfysiologer

Bærekraftig tilnærming

Fleksibel kostholdsplan

Fokus på avslappet forhold til mat 

Andre behandlere i Oslo

Det finnes i tillegg utallige tilbud rundt om i Oslo hos behandlere med titler som «ernæringsekspert», «kostholdsveileder», «ernæringskonsulent» osv. Det er viktig å ha i bakhodet at disse titlene ikke er beskyttede. Det betyr at de i prinsippet kan brukes av hvem som helst, uansett kompetanse innen ernæring.

 

Ernæringsfysiologer i Oslo

 

Vi har også valgt å vurdere de ulike klinikkene som finnes i Oslo etter fleksibilitet i åpningstid, hvor mange kliniske ernæringsfysiologer klinikken har, samt hva tilbudet koster. Dette er viktige punkter for at du som pasient skal få et best mulig tilbud. Antall timer åpningstid hos en klinikk øker muligheten for deg som pasient til å finne en tid for behandling som passer deg.

 

Flere kliniske ernæringsfysiologer på én klinikk vil føre til bredere kompetanse og et faglig utviklende miljø. Pris for time hos klinisk ernæringsfysiolog er selvfølgelig også et viktig punkt. Behandling hos en klinisk ernæringsfysiolog er generelt dyrere enn annen helsebehandling. Dette er blant annet på grunn av mangelen på en refusjonsordning hos private kliniske ernæringsfysiologer. Dette håper vi er noe som kommer på plass så snart som mulig, slik at ernæringskompeansen kan bli tilgjengelig for alle som trenger det. Noen klinikker tilbyr likevel rimeligere behandling enn andre.

 

Kliniske ernæringsfysiologer innenfor mange felt

 

En klinisk ernæringsfysiolog kan jobbe på mange ulike arenaer, blant annet i kommunen, på sykehus, i legemiddelindustrien, med forskning eller i privat sektor. Heldigvis innser fler og fler viktigheten av arbeidet kliniske ernæringsfysiologer gjør og hvor viktig det er å ha en klinisk ernæringsfysiolog tilgjengelig i nærheten av der man bor. Det er likevel fremdeles langt igjen hvis vi skal nå målet til Helsedirektoratet om 1 ernæringsfysiolog per 10 000 innbygger i norske kommuner.

 

Behandling av mange typer sykdommer og tilstander

 

En klinisk ernæringsfysiolog er kvalifisert til å forebygge, utrede, diagnostisere og behandle ulike kostholdsrelaterte sykdommer og tilstander. Eksempler på slike tilstander er overvekt/fedme, diabetes type 1 og 2, spiseforstyrrelser, allergier, irritabel tarmsyndrom, cøliaki o.l. Ved mange slike tilstander er tilpasset behandling fra ernæringsfysiolog helt nødvendig for en så god behandling som mulig i og med at ernæringsfysiologen innehar kunnskap om ernæring utover det en lege eller annet helsepersonell gjør. Ved andre alvorlige sykdommer slik som for eksempel kreft, nyresykdom, underernæring, sjeldne stoffskiftesykdommer og leversykdom vil behandling hos ernæringsfysiolog også være betydningsfull i tillegg til behandling hos lege og annet helsepersonell.

 

Veiledning av friske mennesker

 

Ernæringsfysiologen kan også veilede friske individer fra grupper som for eksempel eldre, vegetarianere/veganere, idrettsutøvere, barn/unge og gravide eller personer som trenger hjelp til livsstilsendring.

 

Se også våre oversikter over tilbud om klinisk ernæringsfysiologer i andre steder av landet:

 

Klinisk ernæringsfysiolog Trondheim

Klinisk ernæringsfysiolog Fredrikstad

Klinisk ernæringsfysiolog Stavanger

Klinisk ernæringsfysiolog Bergen

 

Emner: Klinisk ernæringsfysiolog Oslo, klinikker i Oslo, sammenligning av tjenester

Det finnes i tillegg utallige tilbud rundt om i Oslo hos behandlere med titler som «ernæringsekspert», «kostholdsveileder», «ernæringskonsulent» osv. Det er viktig å ha i bakhodet at disse titlene ikke er beskyttede. Det betyr at de i prinsippet kan brukes av hvem som helst, uansett kompetanse innen ernæring.

 

Vi har også valgt å vurdere de ulike klinikkene som finnes i Oslo etter fleksibilitet i åpningstid, hvor mange kliniske ernæringsfysiologer klinikken har, samt hva tilbudet koster. Dette er viktige punkter for at du som pasient skal få et best mulig tilbud. Antall timer åpningstid hos en klinikk øker muligheten for deg som pasient til å finne en tid for behandling som passer deg. Flere kliniske ernæringsfysiologer på én klinikk vil føre til bredere kompetanse og et faglig utviklende miljø. Pris for time hos klinisk ernæringsfysiolog er selvfølgelig også et viktig punkt. Behandling hos en klinisk ernæringsfysiolog er generelt dyrere enn annen helsebehandling. Dette er blant annet på grunn av mangelen på en refusjonsordning hos private kliniske ernæringsfysiologer. Dette håper vi er noe som kommer på plass så snart som mulig, slik at ernæringskompeansen kan bli tilgjengelig for alle som trenger det. Noen klinikker tilbyr likevel rimeligere behandling enn andre.

 

Kliniske ernæringsfysiologer jobber på mange ulike arenaer, blant annet i kommunen, på sykehus, i legemiddelindustrien, med forskning eller i privat sektor. Heldigvis innser fler og fler viktigheten av arbeidet kliniske ernæringsfysiologer gjør og hvor viktig det er å ha en klinisk ernæringsfysiolog tilgjengelig i nærheten av der man bor. Det er likevel fremdeles langt igjen hvis vi skal nå målet til Helsedirektoratet om 1 ernæringsfysiolog per 10 000 innbygger i norske kommuner.

 

En klinisk ernæringsfysiolog er kvalifisert til å forebygge, utrede, diagnostisere og behandle ulike kostholdsrelaterte sykdommer og tilstander. Eksempler på slike tilstander er overvekt/fedme, diabetes type 1 og 2, spiseforstyrrelser, allergier, irritabel tarmsyndrom, cøliaki o.l. Ved mange slike tilstander er tilpasset behandling fra ernæringsfysiolog helt nødvendig for en så god behandling som mulig i og med at ernæringsfysiologen innehar kunnskap om ernæring utover det en lege eller annet helsepersonell gjør. Ved andre alvorlige sykdommer slik som for eksempel kreft, nyresykdom, underernæring, sjeldne stoffskiftesykdommer og leversykdom vil behandling hos ernæringsfysiolog også være betydningsfull i tillegg til behandling hos lege og annet helsepersonell. Ernæringsfysiologen kan også veilede friske individer fra grupper som for eksempel eldre, vegetarianere/veganere, idrettsutøvere, barn/unge og gravide eller personer som trenger hjelp til livsstilsendring.

Takk for interessen for vårt webinar om vektnedgang!

Registrer deg i skjema under - og du vil motta tilgang på epost innen kort tid.


Ved registrering melder du deg på vårt nyhetsbrev. Du vil ikke motta mange eposter fra oss. Kun info om kampanjer ved noen sjeldne anledninger.
* må fylles ut