Vårt personell er utdannet kliniske ernæringsfysiologer med femårig profesjonsutdanning i ernæring inkludert mastergrad fra universitet. De er alle offentlig autorisert helsepersonell og har god erfaring innen respektive ernæringsfelt for sykdom, helseplager og prestasjon. Med kostholdsveiledning hos oss kan du være trygg på at du får målrettet og menneskelig hjelp med fokus på mestring og varig løsning på problemstilling. Vi består av åtte ernæringsfysiologer med spisskompetanse innen en rekke ulike kostholdsrelaterte problemer. Velg hva du trenger hjelp med i listen under, les om hvordan vi jobber, og bestill time med kostholdsveileder som er dyktig på din utfordring.
Kartleggingstime med klinisk ernæringsfysiolog på telefon (15min) for svar på konkrete spørsmål du måtte ha rundt din problemstilling?
Kliniske ernæringsfysiologer med ulik spisskompetanse
Vårt team av klinisk ernæringsfysiologer har ulik erfaring, kompetansefelt og interesseområder. Les om hver enkelt behandler ved å trykke på profilbilde under for å identifisere kostholdsveileder best passende for din utfordring. Felles for alle ernæringsfysiologer er deres genuine interesse i å hjelpe, evne til å lytte, og til å tilpasse veiledning til ulike problemstillinger og levesett.
Klikk på ernæringsfysiolog, les om kostholdsveileder og bestill time:
Målrettet kostholdsveiledning med klinisk ernæringsfysiolog
Kostholdsveileder målretter tiltak for din problemstilling. Det betyr at vi identifiserer tiltak som virker spesifikt for din utfordring eller målsetning. Dette til forskjell fra generelle råd eller dietter som har til hensikt å øke sannsynlighet for en viss effekt. Parallelt har vi fokus på at kostholdsendringer skal være minst mulig belastende for deg. Vi tar derfor ansvar for detaljer og næringsstoffer slik at du slipper å forholde deg til dette i praksis.
Din etterlevelse av kostholdsendringer i hverdagen er utgangspunktet for veiledning. Din livssituasjon og preferanser legges til grunn for tiltak og gjennomføring. Du er delaktig gjennom hele prosessen. Vi jobber sammen for å sikre at dine endringer på best mulig vis kan flettes inn i nåværende rutiner og gjøremål. Det tas hensyn til arbeidsbelastning, familiesituasjon, sosiale sammenhenger og økonomi.
Du får kunnskap om hva som er viktigst for måloppnåelse, og hjelp til å sortere vekk myter og usannheter som ikke gir ønsket resultat. Dine endringer skal være minst mulig krevende for deg.
Emner: klinisk ernæringsfysiolog, kostholdsveileder, kostholdsveiledning for helseutfordringer og prestasjon.
Tilpasset kostholdsveiledning for dine behov og utfordringer
Kostholdsveileder tilpasser hjelp til dine behov og utfordringer(er), enten du ønsker èn time for å få svar på spørsmål eller om du trenger mer omfattende veiledning, med eller uten skreddersydd kostholdsplan:
Skreddersydd kostholdsplan tilpasset for gitt problemstilling (Førstekonsultasjon + 60min oppfølgingstime, oppfølging ved ønske/behov).
Kostholdsveiledning med oppfølging (Med eller uten persontilpasset kostholdsplan, vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
Vi tilbyr også enkelttimer for svar på spørsmål og prioritert rådgivning.
Videokonsultasjon eller time på klinikk i Oslo
Vi spesialiserer oss på kostholdsveiledning i videokonsultasjoner og bruker verktøy godkjent for helsepersonell som sikrer personsikkerhet. Under timen kan vi dele skjerm for å gjennomgå informasjon og lage skreddersydde kostholdsplaner. For best opplevelse, bruk en større skjerm (iPad, PC/Mac), men smarttelefon fungerer også.
Vi bruker Whereby, en videomøteplattform som kjører i nettleseren uten behov for nedlasting. Du mottar en møtelink på epost og kan enkelt bli med uten registrering eller innlogging. Videomøter gir fleksibilitet og sparer reisetid. Du kan også velge å slå av kameraet hvis ønskelig.
Time med kostholdsveilder på klinikk i Oslo:
Bor du i Oslo-området? Besøk oss på vår klinikk på Oslo Tennisarena, Hasle. Vi tilbyr kostholdsveiledning i hyggelige og romslige lokaler som fremmer motivasjon og mestring. Kombiner gjerne første time på klinikken med videre hjelp via video. Les om våre ernæringsfysiologer i Oslo.
Adresse og transport:
Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg)
Parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.
T-bane og buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.
Timebestilling og betaling for kostholdsveiledning
For direkte timebestilling med ernæringsfysiolog bruk vår online timebestilling for å finne ledige tider hos kostholdsveileder med kompetanse på din utfordring / målsetning.
Du kan også kontakte oss på telefon, epost eller kontaktskjema for timebestilling og/eller spørsmål du måtte sitte inne med. Informasjon om våre tjenester er kostnadsfritt.
Ved timebestilling samtykker du til å motta meldinger fra Pasientsky på epost eller mobil:
Timebekreftelse og informasjon
Timepåminnelse 48 timer før konsultasjon
Epost med link til videokonsultasjon på samme dag
Forespørsel om tilbakemelding etter gjennomført time
Avbestilling av time:
Du kan uten kostnad endre eller kanseller avtale innen 36 timer før konsultasjon. Ved senere endring eller kansellering belastes timepris i sin helhet. Ikke møtt til time belastes også fullt.
Betaling:
Vi sender betalingsinfo/efaktura til din nettbank/Vipps eller på epost etter timen. Hvis du ikke mottar betalingsforespørsel innen 24 timer, sjekk «søppelpost»-mappen.
Førstekonsultasjon og oppfølgingstimer (kostholdsveiledning)
Førstekonsultasjon med ernæringsfysiolog / kostholdsveileder:
Vi tilpasser veiledning, kommunikasjon og strategier til hver klients unike behov og problemstillinger. Vi tilbyr ingen «one-size-fits-all»-løsninger, men baserer oss på klinisk erfaring og individuell vurdering. Våre høyt utdannede ernæringsfysiologer bruker ulike verktøy og kommunikasjonsstrategier for å hjelpe best mulig, enten det gjelder voksne med ønske om varig vektnedgang, barn med spiseutfordringer, eller personer med diabetes eller spiseforsyrrelser. Klientene er sentrale i å forme tilnærmingen, og vi sikrer at veiledningen er tilpasset deres behov.
Vanlige temaer i konsultasjonen:
Kartlegging av ernæringsproblemer, symptomer og påvirkende faktorer
Forståelse av sammenhengen mellom problemstilling og effektive tiltak
Identifisering av prioriterte tiltak med best effekt
Vurdering og kalkulering av fysiologiske behov, som forbrenning eller væskebehov
Intervju om kosthold og tilbud om skreddersydd kostholdsplan, vanligvis over to 60-minutters konsultasjoner
Samtykke til kommunikasjon med fastlege eller annet relevant helsepersonell
Oppfølgingstimer med kostholdsveileder:
Vi tilbyr oppfølging, støtte og motivasjon til gjennomføring av kostholds- og livsstilsendringer. Antall konsultasjoner tilpasses etter ditt ønske, problemstilling og kompleksitet. Hyppigheten av oppfølging varierer fra person til person, og vi tilpasser oss dine behov og budsjett.
Vanlige temaer i oppfølging:
Motiverende samtale/intervju (MI)
Vurdering av effekt og gjennomførbarhet
Justering av tiltak ved behov
Økt kunnskap om kroppslige reaksjoner og tiltakseffekter
Våre ernæringsfysiologer / kostholdsveiledere samarbeider med fastlege og annet relevant helsepersonell der det er hensiktsmessig.
Skreddersydd kostholdsplan med kostholdsveileder (ernæringsfysiolog)
Vi er ledende aktør i Norge innen bruken av skreddersydd kostholdsplan i samarbeid med klinisk ernæringsfysiolog – autorisert kostholdsveileder.
En kostholdsplan har flere fordeler ved seg. For å nevne noen, så kan en anvisning på når og hva man skal spise for å løse et helseproblem, eller for å nå en målsetning, redusere forvirring og øke motivasjon i gjennomføring. Det er mye informasjon om kosthold på nett og på folkemunne, og en stor mengde av denne informasjonen er, eller kan oppfattes som, tvetydig. En kostholdsplan gir deg ro til å fokusere på dine skreddersydde kostholdsendringer i hverdagen.
Vårt team av kostholdsveiledere (ernæringsfysiologer) tror på en helhetlig tilnærming til kosthold- og livsstilsendring som er skreddersydd for hver enkelt person. Vi mener at individualisering er nødvendig for sikre gjennomførbarhet, langsiktig effekt og et avslappet forhold til mat og helse.
I samarbeid med deg lager våre kostholdsveiledere kostholdsplan for en rekke ulike problemstillinger og målsetninger. Uansett om du ønsker å håndtere spesifikke helsetilstander, optimalisere din fysiske yteevne, eller rett og slett ønsker en sunnere livsstil, er vårt team av kliniske ernæringsfysiologer tilgjengelig for å veilede deg. Vi dekker et bredt spekter av behov, inkludert vektkontroll, ernæring for idrettsutøvere, støtte ved matintoleranser, diabetes, og mye mer.
Fleksibel kostholdsplan og kostholdsveiledning i samarbeid med klinisk ernæringsfysiolog
kostholdsveileder bruker produksjon av kostholdsplan som et av flere verktøy for hjelp med kostholdsendring i håndtering av helseplager og diverse målsetninger. Det er en distinkt forskjell på andre aktører og hvordan vi strukturerer og tilnærmer oss produksjon av kostholdsplan i samarbeid med våre klienter.
For det første så omtaler vi våre kostholdsplaner som «fleksible kostholdsfundamenter». Litt krevende begrep, men poenget vårt er å forsøke å få frem hvordan nettopp våre kostholdsplaner skiller seg fra andre planer som man kan få tilgang på. Vi ønsker å trekke frem disse fem hovedpoengene som blir ivaretatt og hensyntatt i samarbeid med oss for et fleksibelt kostholdsfundament:
Kostholdsveiledning for enklest mulig tilnærming og minst mulig belastning i gjennomføring:
Da tilnærming har som utgangspunkt å redusere krav og belastning på klient, så unngår vi bruk av langtrukne kostholdsregistreringer, matdagbok i apper, og ellers strategier som krever matvarelister og/eller kunnskap om kalorier og diverse næringsstoffer i praksis. Vi forklarer våre klienter sammenhenger mellom målsetning, eller kroppslig utfordring, og hvilke prioriterte kostholdsendringer som har sterkest effekt. Ingen behov for å gjøre notater eller «huske» fordi all nødvendig info og praktisk anvisninger er oppført i våre kostholdsplaner. Alt du trenger på et sted. Les om hvordan vi tenker om kostholdsveiledning og kostholdsplan for å gå ned i vekt.
Skreddersydd kostholdsveiledning med erfaren kostholdsveileder:
Sammen med deg vil vår kostholdsveileder identifiserer de kostholdsendringer og justeringer i livsførsel som vil gi deg mest mulig effekt for innsatsen. Fremgangsmetoden er at vi i dialog med deg skisserer opp hvordan en vanlig dag ser ut for deg, og tar hensyn til variasjonen i ulike dager. I denne samtalen dukker det vanligvis opp en del spørsmål som vi adresserer og forklarer som et ledd i kosthold- og livsstilsintervju. Basert på fremstilling av dine daglige rutiner forklarer vi deg sammenhenger mellom presentert plage eller mål, og inviterer deg inn i avgjørelsen på hvilke endringer som vil passe best for deg. Å sikre medbestemmelse og forståelse for endringer gir deg mer motivasjon i gjennomføring, og sørger for at kostholdsplanen din blir lett å forstå, og enklere å forholde seg til i hverdagen.
Vår kostholdsveileder hjelper deg å leve sammen med maten:
Vi er opptatt av at kostholdsplanen din skal ivareta andre aspekter i livet som er verdifullt for deg. Dette kan for eksempel være sosiale tilstelninger, «Fredags-vinen», eller «lørdagsgodtet». Vi insisterer ofte på at du inkludere «usunne» kostholdsvaner i din strategi i kostholdsplan. Dette presenterer i «kosekvoten» som er den mengde mat- og drikke du kan hygge deg med og samtidig ha god samvittighet. Kosen går ikke på bekostning av målet ditt om det så være vektnedgang eller treningsfremgang. Vi insisterer ofte på at du øver på å leve sammen med maten du synes er krevende å kontrollere. Det er ikke før du mestrer balansen på dette at du kan forvente varige effekter. Vi hjelper deg å mestre mat uten umulige restriksjoner og ubehagelige kroppslige bivirkninger som sult og utmattelse.
Kostholdsveiledning som tilfører verdi i hverdagen på vei til målet:
Kostholdsplanen og dialogen med deg fokuserer på varig etterlevelse fra starten. Endring av vaner er utfordrende, og det er viktig å unngå strategier som er uholdbare på lang sikt, som strenge restriksjoner eller faste. Dette kan føre til at man bruker opp sin endringskapasitet på tiltak som ikke varer. Vi hjelper deg å fokusere innsatsen på kostholdsendringer som er relevante og bærekraftige for ditt liv. Målet med kostholdsplanen er å støtte varige endringer. Sammen lager vi en plan for gradvis å redusere avhengigheten av planen i takt med at endringene blir en del av din daglige rutine. Kostholdsendringene bør ikke bare oppnå mål, men også tilføre verdi i hverdagen, som økt energi, redusert ubehag og bedre samvittighet.
Kostholdsveileder tar sikte på enkel og praktisk fremstilling av kostholdsendringer for hverdagsbruk:
Våre kostholdsfundamenter er laget slik at kostholdsplanen gir enkel veiledning på én side. Her får du oversikt over hva du skal spise og i hvilke mengder, med flere alternativer per måltid, uten unødvendige detaljer. Planen viser også når det er best å spise, tilpasset ulike situasjoner, som skiftarbeid. En god kostholdsplan skal være lett å bruke, med minst mulig forstyrrende elementer, og komprimert til minimum plass. Hvis planen har for mye informasjon om gram, næringsstoffer eller ingredienser, kan det bli for tungvint i en travel hverdag. Vi forenkler det du trenger til minst mulig plass og mental kapasitet, slik at planen ikke blir en byrde. Fordi du har vært med i utviklingen av planen basert på dine tidligere rutiner, fungerer den som et effektivt mestringsverktøy. Vi er også tilgjengelige for støtte og spørsmål.
Kostholdsplaner må brukes riktig for god og varig effekt
Det finnes mange ukvalifiserte kostholdsveiledere som tilbyr kostholdsplaner, og gratis nedlastning av generiske planer blir brukt som trekkplaster for å tiltrekke seg kunder. Det er spesielt tre forhold man burde passe seg litt for ved anskaffelse av kostholdsplan:
1. Nedlastning av generiske kostholdsplaner på nett, uten kostholdsveiledning
Med «generisk» mener vi kostholdsplaner som har et forutbestemt innhold, uavhengig av ulike menneskers forbrenning, helseplager, livsstil, preferanser m.m. Sjansen for at en slik plan skal bidra til måloppnåelse og samtidig være et verktøy for bærekraftige effekter er svært liten. Det faktum at en slik plan ikke tar hensyn til individuelle forhold medfører en risiko for at planen kan ha negativ påvirkning på for eksempel en sykdom/helseplage, eller medføre et uheldig detalj- og restriksjonsfokus om man har utfordring med anstrengt forhold til mat / spiseforstyrrelse. Vi vil sterkt anbefale å unngå bruk av slike generiske kostholdsplaner, og samtidig se dem for hva dem er… en salgsstrategi fra useriøse aktører, eller en metode for å få flere besøkende på hjemmesiden i kraft av økte annonseinntekter.
2.Kompetansen til kostholdsveileder som tilbyr kostholdsveiledning og kostholdsplan
Det er mange kostholdsveiledere som tilbyr hjelp med kostholdsveiledning. Det er flott at det er flere som engasjerer seg på tema kosthold og helse, og det er strålende at Norges befolkning kan få hjelp med sine plager og mål. En utfordring oppstår nå aktører som tilbyr kostholdsveiledning ikke innehar nok kunnskap om hvordan kroppen fungerer, eller rundt matens påvirkning på kropp og sinn. Generell veiledning for et sunnere kosthold bestående av mer fiber-mat (les: grønnsaker m.m.) og mindre søtsaker, samt støtte til å mestre endring i praksis, er absolutt ønskelig å trengende.
Utfordringene oppstår når ufaglærte tilbyr veiledning og kostholdsplan for komplekse problemstillinger som for eksempel vektnedgang, hjertesykdom, mageplager og diabetes. Disse emnene krever en grundig kompetanse på kroppslige systemer som kun tilbys via formell utdanning som klinisk ernæringsfysiolog gjennom et femårig utdanningsløp på universitet. I tillegg burde alle som jobber med ernæringsresept, som en kostholdsplan kan kalles, ha god forståelse for hvilke signaler man sender til sin klient, og hvilke grep man oppfordrer til å gjennomføre.
En god tilnærming tar hensyn til et avslappet forhold til mat og etterstreber å lage en kostholdsplan som ikke krever belastende restriktive strategier og unødvendig detaljfokus. Kostholdsplanen burde ikke være en rigid fasit på hvordan spise «fra nå» og inn i fremtiden. Kostholdsveiledning for kostholdsplan er et verktøy som brukes til å forenkle endring, øke forståelse, og støtte til gjennomføring av nye rutiner. Samtidig skal den ta hensyn til fleksibilitet i matveien, og sikre opplæring/kompetanse for å evne å forholde seg til et kosthold som på sikt ikke krever en kostholdsplan i gjennomføring. Da er sjansen større for varig effekt.
3.Til hvilken grad kostholdsveileder tilpasser kostholdsveiledning og kostholdsplan til deg som individ.
En god og sunn kostholdsplan tilpasses deg som individ, baserer seg på dine nåværende kostholdsvaner og livssituasjon, tar hensyn til din forbrenning og helseplager, vurderes opp mot eventuelle blodprøver med risiko, og begrenser behovet for å leve etter tall og ingredienslister.
En dårlig kostholdsplan krever at du «passer inn» i et gitt rammeverk som ikke tar hensyn til dine preferanser og ønsket levesett. Det baserer seg på at du må forholde deg til kalorier og makronæringsstoffer i praksis, og adresserer ikke parallelle behov som f eks vektnedgang og Irritabel tarm syndrom, eller høyt kolesterol og kosthold for trening (treningsernæring). Enhver kostholdsplan som du får utlevert uten informasjon fra deg på forhånd, eller som ikke innehar en rekke alternativer til alle måltider, og/eller begrenser sosial livsførsel, vil være for krevende å gjennomføre på sikt og kunne gå ut over livskvaliteten din. Det er avgjørende at en kostholdsplan struktureres rundt din kropp, din hverdag, og dine mål. Dette er avgjørende for redusert belastning i gjennomføring og vil dermed øke sannsynlighet for mestring og varige resultater. Ikke kast bort tid og penger på et billig produkt som du ikke får bruk for i praksis.
Skreddersydd kostholdsveiledning og kostholdsplan
En skreddersydd kostholdsplan er ikke bare positivt for personen som det skreddersys til, men det er helt avgjørende for tilfredsstillende effekt. Enhver plan som ikke er skreddersydd blir i praksis en diett. En diett kan sees på som et kosthold eller metode som står i stor kontrast til nåværende vaner og preferanser. Dette er ikke bærekraftig og vil derfor ikke kunne forvente å gi resultater over tid pga innsatsen i gjennomføring koster for mye.
En skreddersydd kostholdsplan burde ta hensyn til flere elementer for å kunne kvalifisere til å være skreddersydd. Hvilken problemstilling eller målsetning kostholdsplanen skal utøve vil være med på å bestemme hvilke elementer som må med, men det er noen generelle prinsipper som burde oppfylles.
Prinsipper for skreddersydd kostholdsplan og kostholdsveiledning:
Innsikt og hensyn til personspesifikke faktorer som f eks forbrenning, blodprøver ved sykdom, opprinnelig livsstil og måltidsrutine, anslag på mat og drikke som inntas i «ny og ne», personlige preferanser, og kunnskap om klient sliter med anstrengt forhold til mat og/eller kropp.
Den skreddersydde planen må være basert på opprinnelige rutiner og kostholdsvalg. Basert på dette skal man justere mengder, hyppighet og matvarevalg til det bedre for gitt måloppnåelse.
Kostholdsplanen må være fleksibel nok til at den på lettvint måte kan brukes aktivt i en ellers hektisk hverdag, samtidig som den må være konkret nok til at planen gir den effekten som loves.
Den må kunne ta hensyn til flere mål og problemstillinger samtidig slik at klient slipper å ha to planer eller anvisninger på hva angår kostholdsendringer for ulike mål.
Elementene over er et presentert minimum. Oppå dette vil målsetning i kostholdsplan være førende. Det vil for eksempel være gunstig med bruk av fargekoder for orientering av mat som kan påvirke mageplager i ulike mengder, eller «kosekvoten» som fremstiller en mengde kos og hygge som kan inkluderes i kosten for vektnedgang. I tillegg vil det være vesentlig å fremstille kosthold for ulike typer dager ved f eks skiftarbeid. Du skal slippe å ha to kostholdsplaner for ulike type dager. Da blir dokumentet for langt og dermed upraktisk.
En skreddersydd kostholdsplan «veves inn» i hverdagen til klient. Ikke omvendt hvor klient på tilpasse seg et helt nytt kostholdsregime. Kunnskapsformidling som en del av kostholdsplan vil i de fleste tilfeller være avgjørende for at klient skal forstå rasjonale og sammenhengene mellom atferd og måloppnåelse. Kunnskap gir motivasjon.
Emner: klinisk ernæringsfysiolog, kostholdsveileder, kostholdsveiledning for helseutfordringer og prestasjon.
Ernæringsutfordringer knyttet til psykiske lidelser
Undervekt/underernæring
«Lidenskapen min ligger i å hjelpe mennesker til å finne frem til en balansert livsstil, bestående av fysisk aktivitet, godt kosthold og friskt sinn. Jeg brenner for psykisk helse, og trives spesielt godt når jeg får brukt de ulike utdannelsene mine og erfaringene mine i arbeidet med klienter.»
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Oslo.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Sertifisert Personlig trener fra Norges Idrettshøyskole (NIH).
Mindful yoga instruktør, Oslo Yoga.
Integral Terapeut, Integral Psykologisk Institutt.
Erfaring:
Over 15 års erfaring som klinisk ernæringsfysiolog på Diakonhjemmet sykehus og Ullevål Universitetssykehus (UiO)/RASP hvor hun har jobbet mye med spiseforstyrrelser, fedme, revmatiske lidelser og fordøyelsesplager.
I flere å jobbet på SiO Athletica som ernæringsfysiolog og personlig trener hvor hun har bygget opp en solid erfaring med livsstilsveiledning og bærekraftige kosthold- og treningsstrategier.
Hun har også jobbet som psykisk helsearbeider i kommune.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.
«Victoria er opptatt av spisevaner for å fremme sunn relasjon til mat og kropp. Hun brenner spesielt for å hjelpe barn og unge med kostholdsvaner og forhold til kropp som støtter en sunn mental- og fysisk utvikling. Victoria holder spesielt kjær hjelp til unge som er avhengig av tilpasninger i kosthold som følge av psykiske lidelser og spiseforstyrrelser. Voksne med spiseutfordringer kan også bestille time da hun generelt sett har god erfaring med hjelp og veiledning innen sine felt.»
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Bergen.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Erfaring:
Lang erfaring fra arbeid med barn og unge innen ernæring og psykisk helse/sykdom.
Ved siden av rollen hos oss jobber hun som klinisk ernæringsfysiolog i Barne- og Ungdomspsykiatrien i Oslo. Her har hun ansvar for både innlagte- og polikliniske barn/unge med blant annet spiseforstyrrelser, spisevansker, undervekt, overvekt og fedme. God erfaring med hjelp for feilernæring som konsekvens av psykiske lidelser eller nevroutviklingsforstyrrelser.
Lang arbeidserfaring med spiseforstyrrelser på Regional Avdeling for Spiseforstyrrelser (RAS) og på Ungdomsposten i Bergen før fullført utdannelse som klinisk ernæringsfysiolog.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
Persontilpasset kostholdsplan.
Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.
Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg)
Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.
T-bane/buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.
Åtte avgjørende kostholdsprinsipper for idrettsutøvere
Foredragsholder: Helge Andreas Felberg, klinisk ernæringsfysiolog
Previous slide
Next slide
Målgruppe:
Primært: Idrettsutøvere i alle aldre (foredragsholder justerer takt og tone etter alder)
sekundært: Trenere og foreldre
Kort om foredrag:
Foredraget tar for seg åtte grunnleggende prinsipper i idrettsernæring for god restitusjon, prestasjonsutvikling over tid og i konkurranse. Et vesentlig element i foredrag er å øke utøveres forståelse og bevissthet for egne kroppslige signaler som de kan bruke som retningssnor på god ernæringsrutine. Dette er blant annet viktig for å presentere et bedre alternativ til uheldig detaljfokus og kjente uheldige kostholdstilnærminger.
Utøvere vil få hjelp til å identifisere hva de individuelt burde fokusere på for å prestere bedre, og konkrete forslag på type mat som er hensiktsmessig.
Kostholdsprinsipper i prioritert rekkefølge:
Foreleser tar utøvere gjennom alle prinsipper på en leken og lett forståelig måte.
1. Aldri skrubbsulten!
2. Idrettsernæring x5-6
3. Fyll på tanken etter trening (selv om du ikke er sulten)
4. Aldri tørst – drikkeflaska klar
5. Proff matbag pakket og klar (hver kveld)
6. Alltid karbobrensel (for energi)
7. Alltid muskelprotein (for kraft)
8. Hydrert og fokusert når det gjelder
Interaktive hjelpemidler/sampspill (ved ønske):
Mentimeter kan benyttes under foredrag (anbefalt)
Tilhørere oppfordres til å skrive ned sine fokusområder underveis i foredrag.
Lengde/varighet:
Foredraget kan leveres og tilpasses innenfor 1 – 2t (anbefaler 2t for økt læringsutbytte og mulighet for å ta spørsmål fra publikum)
Priser:
Priser er inkludert dialog med bestiller, forberedelser og diverse koordinering.
Ordinære priser:
1 t: kr.7,000,-
1,5t: kr.8,000,-
2-2,5t: kr.10,000,-
Godtgjørelse for reise kommer i tillegg (ingen kostnad i Oslo-området)
Det kan forekomme unntak i prislisten. Ta kontakt med oss for endelig pristilbud og utvidet info om hvordan vi best mulig kan bistå dere med en spennende og givende seanse.
Skreddersøm:
Vi tilpasser foredrag til din/deres idrettsgren. Det er avgjørende for at utøvere skal kjenne seg igjen og øke sannsynlighet for god forståelse og implementering av budskap.
Vi har klart foredrag for en del idretter, og vil lage nye for din/deres idrett om vi ikke har det i portoføljen.
Helge Andreas Felberg, klinisk ernæringsfysiolog (MSc)
Helge Andreas Felberg
klinisk ernæringsfysiolog (MSc)
Helge har lang erfaring som fordragsholder innen en rekke kostholdsemner. På tema idrettsernæring har han levert foredrag for trenere og utøvere i Norges Skiforbund, Tennisforbundet, Norges motorsportforbund, Norges Rytterforbund, Sunn Idrett, Turnforeningen og mange fler.
Helge er opptatt av å tydligjere kostholdsprioriteringer slik at tilhører sitter igjen med en god forståelse av hva som er viktigst å fokusere på for god effekt. Han er også opptatt av et avslappet forhold til mat og kropp som har tar med seg som en rød tråd i sine foredrag.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Over 24 års erfaring fra vurdering og veiledning av søvnvansker som en viktig del av utredning og behandling av fysisk- og psykisk sykdom. Lang erfaring som overlege i forsvaret, overlege på sykehjem, og landslagslege i NSF. Sterk kompetanse innen søvn, geriatri, idrettsmedisin og avhengighet.
Remi er opptatt av søvn som viktig for god helse og et godt liv. Gjennom sin brede erfaring med de sprekeste (Landslagsutøvere), de skrøpeligste (sykehjemsbeboere), de mest sårbare (avhengige) og de tøffeste (soldatene) har han samlet seg en unik erfaringer på tvers av befolkningen. Han er alltid nysgjerrig og tar med seg kunnskap fra en gruppe til en annen som har kommet alle til gode. Felles for alle disse gruppene er hvordan dårlig søvn bidrar til nedsatt prestasjon og psykisk eller fysisk sykdom.
Utdanning:
Lege fra Universitetet i Oslo (1999).
Forbedringsutdanning for leger (2017).
Idrettsmedisinske grunnkurs NIMF.
Deltaker prosjekt NextGen Olympiatoppen.
Erfaring:
Tidligere Avdelingsoverlege i Forsvaret HMKG.
Mangeårig Sykehjemsoverlege.
Lektor UiO.
Lege i Tverrfaglig Spesialisert Behandling av avhengighet.
Landslagslege for Norges Skiforbund langrenn med hovedansvar junior-, rekrutt- og parautøvere.
Lege for Olympiatoppen under Ungdoms-OL Azerbaijan 2019.
Aktiv langrennsløper i 20 år.
Priser og info:
Førstekonsultasjon (60 min): kr.2540,-
Kontroll (60min): kr.1960,-
Kontroll (30min): kr.1490,- (unntaksvis benyttet)
Timer oppført med 60min utgjør inntil 45min konsultasjon pluss 15min etterarbeid inkl utskrift journalnotat, rekvisisjon av blodprøve/resept, henvisning etc.
Oppfølgende telefon-samtale med gjennomgang av prøvesvar, utskrift av eksisterende journal eller fornyelse av resept: kr.535,-
Annet arbeid etter telefonsamtale som krever større journal-arbeid som nye epikriser eller henvisninger til nye undersøkelser, o.l, – belastes som en kontroll-konsultasjon.
Leie, søvnmonitor (v/behov i utredning) kr.300,- / uke + porto ved sending.
Akutte skader, smerter og kroniske problemer i forbindelse med aktivitet, hverdagsfunksjon og trening. Med sin imponerende erfaring kan Lars bistå med undersøkelse, utredning, diagnostisering og behandling av de aller fleste typer plager/skader i muskel- og skjeletapparatet:
Fysikalsk medisin & rehabilitering er en medisinsk legespesialitet med fokus på og kunnskap om kroppens skjelett (benstrukturer, ledd og leddbånd) og muskulatur (muskler, sener, seneskjeder, slimposer) og tilhørende nervesystem.Idrettslege vurderer, behandler og søker å finne best mulig løsninger for akutte og kroniske skader/plager i bevegelsesapparatet, uansett om dette skyldes uhell, belastning over tid eller slitasjeproblemer med alder som forklaring.
Utdanning:
Legespesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering.
Idrettslege NIMF.
ACSM Certificate (USA)
Fysioterapeut (UiO)
Erfaring og utmerkelser:
Over 40 års erfaring med legearbeid innen aktivitets- og idrettsmedisinske problemstillinger.
I sin tid deltatt i oppbygging av NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt), nå en del av Volvat.
Jobbet ved helseavdelingen på Olympiatoppen som idrettslege og overlege i over 20år.
Tidligere landslagslege for turn, Rytmisk sportsgymnastikk (RG), sykkel, skiskyting (2001-fortsatt), hopp, kombinert og skøyter.
Lege ved åtte OL fra Seoul 1988 til og med Beijing 2022.
Tidligere toppidrettsutøver, landslagsutøver og landslagstrener i turn.
Har utgitt to bøker; «I hode på en Toppidrettsutøver» og «Best når det gjelder».
Æresmedlem av Idrettsmedisinsk forening 2013.
Idrettsforbundets Hedersutmerkelse 2020.
Tilnærminger:
Du får en grundig klinisk undersøkelse som, i kombinasjon med din sykehistorie, vil bli brukt til å identifisere årsaken til problemene dine og utarbeide en behandlingsplan.
Behandling kan variere fra enkle tiltak som riktig trening og fysioterapi, til mer komplekse inngrep som operasjon.
Ved behov kan idrettslegen også henvise deg til ytterligere utredning eller behandling.
Priser og info:
Førstekonsultasjon (60min): kr.1960,-
Kontroll (60min): kr.1490,-
Kontroll (30min): kr.1090,- (unntaksvis benyttet)
Timer oppført med 60min utgjør inntil 45min konsultasjon pluss 15min etterarbeid inkl utskrift journalnotat, rekvisisjon av blodprøve/resept, henvisning etc.
Oppfølgende telefon-samtale med gjennomgang av prøvesvar, utskrift av eksisterende journal eller fornyelse av resept: kr.535,-
Annet arbeid etter telefonsamtale som krever større journal-arbeid som nye epikriser eller henvisninger til nye undersøkelser, o.l, – belastes som en kontroll-konsultasjon.
Klinisk ernæringsfysiolog, mastergrad (MSc) fra Edith Cowan University.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Sertifisert FODMAP-veileder for Irritabel tarm syndrom (Monash university).
Sertifisert veileder for lavgradig kronisk systemisk betennelse og riktig bruk og perspektiver ved antiiflammatorisk kosthold (Monash university).
Sertifisert personlig trener og fitness instruktør fra Norges Idrettshøyskole.
Sertifisert veileder i PED-t kostholdsterapi for overspisingslidelse.
Erfaring:
Over femten års erfaring fra helse- og ernæringsbransjen som klinisk ernæringsfysiolog, rådgiver/konsulent og prosjektleder.
Sterk erfaring fra utvikling og drift av helseprosjekter, klinikkvirksomhet og pasientrettet arbeid.
Har jobbet ved kjente virksomheter som for eksempel Norges Idrettshøyskole, Sunnaas Sykehus HF, Volvat Nimi og Norges Skiforbund.
I tillegg har han lang fartstid i drift av egne bedrifter innen tverrfaglige klinikktjenester og helseteknologi.
Han jobber i dag 100% som daglig leder med fagansvar i Kostholdsendring AS.
Veiledning:
Tilbyr enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål. Typisk førstekonsultasjon + oppfølgingstime.
Helge er tilgjengelig for førstegangskonsultasjon over video. Ved behov for oppfølging over tid og/eller skreddersydd kostholdsplan så vil han bistå med en grundig overlevering av informasjon til aktuell ernæringsfysiolog dyktig på gitt problemstilling.
«I møte med deg er jeg opptatt av at du skal få trygghet i hvilke kostråd som er viktig for akkurat din problemstilling og stadium av alvorlighetsgrad. Et tilpasset kosthold vil kunne bidra i å bremse videre sykdomsutvikling og forebygge følgesykdommer. Jeg ønsker å hjelpe deg med å holde det så enkelt som mulig og gi deg kunnskapen du trenger for å føle deg trygg på det du gjør.
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Bergen.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Erfaring:
Trygg erfaring med kostholdsveiledning innen nyre-, hjerte- og karsykdommer.
I tillegg til rollen hos oss forsker hun på risikoreduksjon for hjerte- og karsykdom.
Med sin sterke erfaring fra ernæringsbehandling på Oslo Universitetssykehus (OUS) er hun en god samarbeidspartner på hvordan identifisere og gjennomføre målrettede kostholdsendringer for bedring av blodprøver og helsestatus ved alvorlig sykdom.
Hun tar også med seg erfaring fra kostholdsveiledning på Frisklivssentral som har gitt henne verktøy innen endring og mestring av kostholdsomlegging i dagliglivet.
Da varig vektnedgang ved overvekt og fedme spiller en vesentlig rolle for god helse ved hjerte- og nyresykdom, vil du møte en behandler som kan samarbeide om parallelle kostholdsstrategier for optimal bedring.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
Persontilpasset kostholdsplan.
Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.
«Saini har et brennende ønske å hjelpe barn, ungdommer og familier som sliter med matinntaket, men også de som ønsker å lære mer om riktig mat for kroppen. Med selv en flerkulturell bakgrunn kan hun hjelpe deg som lurer på hvilke type mat, men også hvor mye mat er sunn for deg. Hun tilbyr individuelle, men også familiebasert oppfølging.»
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog, mastergrad (MSc, Universitetet i Oslo).
Bachelorgrad ernæring (BSc, æresutmerkelse, Robert Gordon University).
To årsstudium i klinisk ernæring (Université Paris-Est Créteil).
Autorisert helsepersonell i Norge med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Erfaring:
Sainiga har jobbet med barnepasienter på sykehus i både Frankrike og Norge, og har god erfaring å veilede barn, ungdommer og familier med etablerte diagnoser som har noe med kroppen å gjøre (ikke forårsaket av psykiske faktorer).
Ved siden av rollen hos oss jobber Sainiga på barne- og ungdomsavdelingen på sykehus, i to tverrfaglige team bestående av barneleger og psykologsspesialister. Hun jobber i Spiseteam og ved overvektspoliklinikken. Denne erfaringen har gitt Sainiga svært god forståelse for familiendynamikk og er opptatt av å møte hver enkelt person på deres premisser og for deres utfordrende situasjon.
Sainiga har tidligere jobbet som prosjektleder innen bærekraftig mat, med ansvar for mat og helse. Hun har i forbindelse med den jobben god erfaring med å veilede voksne individer og grupper med minoritetsbakgrunn i sunt kosthold, samt livsstilsendring.
Veiledning:
Veiledning i samarbeid med foreldre for barn fra 0-10 år. For eldre barn vurderes strategi sammen med foreldre.
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
persontilpasset kostholdsplan.
Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.
“Jeg er opptatt av å skape en trygg relasjon for å gjøre det lettere å snakke om det som kan oppleves som vanskelig. Mat er mye mer enn kun næringsstoffer, og jeg interesserer meg for hvordan tanker, erfaringer og følelser påvirker kostholdet og livet vårt. Noen ganger kan mat bli ekstra vanskelig, og ernæring blir da tett opp mot psykisk helse. Jeg har erfaring fra arbeid med spiseforstyrrelser.»
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Oslo.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Erfaring:
God erfaring fra ernæringsarbeid for spiseforstyrrelser inkludert anoreksi, bulimi og overspisingslidelse, men også mildere former for problematisk spiseatferd som gjerne forekommer sammen med overvekt og/eller fordøyelsesplager.
Har jobbet ved Distriktspsykiatrisk Senter (DPS) og har i dag en viktig rolle i Regional Seksjon for Spiseforstyrrelser (RASP). Jobber først og fremst med voksne og unge voksne over 18år.
Tidligere jobbet ved gastrologisk avdeling på Ullevål sykehus og med dette har hun god erfaring fra arbeid med mage-tarmsykdom og funksjonelle fordøyelsesplager.
I tillegg har hun jobbet mye med vektnedgang, samt kostholdsveiledning for gravide og ammende. Trygg psykologisk kompetanse er godt for et effektivt og ivaretakende samarbeid også innen disse problemstillingene.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
«Kosthold kan for mange oppleves som komplisert, særlig når det kommer velmente råd både fra internett, sosiale medier og folk rundt seg. Det kan være utfordrende å skille mellom hva som er riktig generelt og hva som er riktig og bra for akkurat deg og din problemstilling. Jeg ønsker å skape trygghet i kostholdsvalg, slik at mat ikke blir en stressfaktor, men noe man kan glede seg over. For meg er det viktig at kosthold skal være en kilde til glede, uansett hvilket mål du har, hvilken livsstil du lever eller hvilke kosthensyn du må ta på grunn av ulike ernæringsutfordringer.»
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Bergen
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Sertifisert veileder i PED-t kostholdsterapi for overspisingslidelse.
Erfaring:
Med god erfaring fra diabetespoliklinikken på Stavanger Universitetssykehus (SUS) og som styremedlem i Norsk Interesseforening for Diabetes i Svangerskap, er Synnøve en trygg og kompetent veileder innen alle typer diabetes.
Hun har også sterk erfaring fra arbeid i hjemmesykepleien hvor hun har hjulpet personer med lav appetitt og/eller undervekt, på grunn av tilstander som kreft, Parkinson, buksyttkjertelproblematikk og fordøyelsesutfordringer.
I tillegg til rollen hos oss jobber hun som ernæringsfysiolog på Frisklivssentral hvor hun har opparbeidet seg viktig erfaring med veiledning for vektnedgang og livsstilssykdom. Hennes brede erfaring har bidratt til hennes personsentrerte tilnærming med fokus på strategier for varig endring og sunt forhold til mat, kropp og aktivitet.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
“Jeg er spesielt opptatt av å skape trygge rammer i møtet med deg. Det er viktig for meg at du føler deg både sett og forstått. I tillegg til å identifisere kostholdstiltak som virker for din problemstilling, så er jeg opptatt av at du skal få økt forståelse for hvordan kroppen din fungerer. Økt kunnskap om kropp og kosthold erfarer jeg at bidrar til økt motivasjon og mestring i gjennomføring av kostholdsendringer.
Synes du det er vanskelig å finne ut av hvilke kostholdsråd som er riktig for akkurat deg? Jeg hjelper deg gjerne på veien.”
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Oslo.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Sertifisert veileder i PED-t kostholdsterapi for overspisingslidelse.
Erfaring:
God poliklinisk erfaring fra veiledning innen flere ernæringsemner og klient-/pasientarbeid utenfor spesialisthelsetjenesten.
Koordinator med personalansvar i Kostholdsendring AS.
Involvert i flere tverrfaglige interne og eksterne insentiver inkl. helseattestordning for Norges Skiforbund.
Sterk i oppfølging av parallelle problemstillinger og en trygg behandler å møte både menneskelig og for et godt resultat.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).