Kostholdsplan for mageproblemer - Vi tilpasser til din utfordring
Vi hjelper deg med persontilpasset kostholdsplan for mageproblemer og tilpasser for din utfordring om det så være oppblåst mage (med eller uten trykksmerter), løs mage / vedvarende diarè eller forstoppelse / treg mage. Våre ernæringsfysiologer har femårig profesjonsutdanning i ernæring inkludert mastergrad fra universitet, og er opptatt av at kostholdsplanen er skreddersydd for ditt liv, preferanser og problemstillinger. Dette vet vi er viktige elementer for at en kostholdsplan skal være gjennomførbar og dermed gi god effekt på mageproblemene dine. I utvikling av din kostholdsplan tar vi ansvar for alle detaljer slik at du slipper å lete i ingredienslister eller leve etter strene «nei-mat-lister». Du får en praktisk veileder uten detaljfokus slik at planen blir enkel å bruke. Se eksempel på en kostholdsplan for oppblåst mage og trykksmerter under.
Eksempel på kostholdsplan for oppblåst mage (mageproblem)
Vi skreddersyr alle kostholdsplaner til våre klienter, men det kan være nyttig å få et inntrykk av hvordan er plan vil se ut. Eksempelet under er mål om å korrigere sterkt oppblåst mage. Etter systematisk vurdering av problemstilling til denne klienten har vi blant annet valgt å prioritere redusert inntak av fruktaner og galaktaner for mindre gassproduksjon.
Kostholdsplaner må brukes riktig for gjennomførbarhet
Viktige hensyn ved valg av kostholdsplan
Det finnes mange tilbydere av kostholdsplaner, og ofte brukes gratis nedlastbare generiske planer som lokkemiddel for å tiltrekke seg kunder. Det er tre viktige forhold man bør være oppmerksom på når man velger en kostholdsplan:
1.Nedlastning av generiske kostholdsplaner på nett
Generiske kostholdsplaner har et forhåndsbestemt innhold som ikke tar hensyn til individuelle faktorer som forbrenning, helseplager, livsstil eller matpreferanser. Sannsynligheten for at en slik plan fører til ønskede resultater og samtidig gir varige, bærekraftige effekter, er svært liten. Fordi disse planene ikke tar hensyn til individuelle behov, kan de til og med forverre helsetilstander eller bidra til et uheldig fo
kus på detaljer og restriksjoner, spesielt hos personer med spiseforstyrrelser eller et anstrengt forhold til mat. Vi anbefaler derfor å unngå generiske kostholdsplaner, da de ofte er en del av en salgsstrategi fra useriøse aktører eller et middel for å øke trafikken til nettsteder og dermed annonsereinntekter.
2.Kompetansen til de som tilbyr kostholdsplaner
Mange aktører tilbyr hjelp med kosthold, og det er positivt at flere engasjerer seg i kosthold og helse. Det er flott når befolkningen kan få hjelp til å nå sine mål. Problemet oppstår når de som tilbyr kostholdsveiledning mangler tilstrekkelig kunnskap om hvordan kroppen fungerer eller hvordan mat påvirker både kropp og sinn. Generell veiledning om et sunnere kosthold, som å spise mer fiberholdig mat (som grønnsaker) og redusere inntaket av søtsaker, er både ønskelig og nødvendig.
Utfordringene oppstår når personer uten tilstrekkelig faglig bakgrunn tilbyr veiledning og kostholdsplaner for komplekse problemstillinger som vektnedgang, hjertesykdom, mageplager og diabetes. Disse emnene krever inngående kunnskap om kroppens systemer, som ofte kun oppnås gjennom formell utdanning som klinisk ernæringsfysiolog. De som arbeider med ernæringsresept, som en kostholdsplan kan betraktes som, bør også forstå hvilke signaler de sender til sine klienter, og hvordan de oppfordrer dem til å handle.
En god tilnærming til kosthold tar hensyn til et avslappet forhold til mat og utvikler en plan som ikke krever strenge, belastende restriksjoner eller unødvendig detaljfokus. Kostholdsplaner bør ikke være en rigid fasit for hvordan man skal spise «fra
nå» og i fremtiden. I stedet skal de fungere som verktøy som gjør det enklere å gjennomføre endringer, øker forståelsen og støtter nye rutiner, samtidig som de gir rom for fleksibilitet og kompetanse til å håndtere kosthold uten å være avhengig av en plan. Dette øker sjansene for varige resultater.
3.Tilpasning av kostholdsplanen til individet
En god og sunn kostholdsplan er tilpasset individets unike behov, tar hensyn til nåværende kostholdsvaner og livssituasjon, og vurderer faktorer som forbrenning, helseplager og risiko basert på blodprøver. Planen bør minimere behovet for å fokusere på kalorier og ingredienslister.
En dårlig kostholdsplan tvinger deg til å «passe inn» i et fast rammeverk uten hensyn til dine preferanser eller ønskede livsstil. Den krever ofte at du holder styr på kalorier og makronæringsstoffer og tar ikke høyde for parallelle behov som vektnedgang og irritabel tarm, eller høyt kolesterol og treningsernæring. Kostholdsplaner som gis uten grundig informasjon om deg på forhånd, eller som ikke tilbyr alternativer til alle måltider og begrenser sosialt liv, blir ofte for krevende å følge over tid og kan redusere livskvaliteten. En kostholdsplan bør være strukturert rundt din kropp, din hverdag og dine mål. Dette reduserer belastningen under gjennomføring og øker sannsynligheten for mestring og varige resultater. Unngå å bruke tid og penger på et billig produkt som ikke gir praktisk verdi.
Emner: kostholdsplan mageproblemer, kostholdsplan ernæringsfysiolog, kostholdsplan for oppblåst mage og magesmerter, fordøyelsesplager.
Fleksibelt kostholdsfundament - et menneskelig verktøy for effekt på mageproblem
Vår tilnærming til kostholdsplaner
Vi bruker kostholdsplaner som ett av flere verktøy for å hjelpe til med kostholdsendringer, enten det gjelder helseplager eller ulike målsetninger. Det er en klar forskjell mellom oss og andre aktører i måten vi strukturerer og utformer kostholdsplaner i samarbeid med våre klienter.
For det første omtaler vi våre kostholdsplaner som «fleksible kostholdsfundamenter». Dette begrepet kan virke litt komplekst, men det er ment å fremheve hvordan våre planer skiller seg fra andre tilgjengelige planer. Her er fem hovedpunkter som vi legger vekt på i samarbeidet for å utvikle et fleksibelt kostholdsfundament:
1.Enklest mulig tilnærming med minst mulig krav til gjennomføring:
Vi fokuserer på å redusere krav og belastning for våre klienter. Derfor unngår vi bruk av omfattende kostholdsregistreringer, matdagbøker i apper, og strategier som krever kunnskap om matvarelister, kalorier og næringsstoffer. Vi forklarer sammenhenger mellom målsetninger eller kroppslige utfordringer, og prioriterte kostholdsendringer som gir best effekt. All nødvendig informasjon og praktiske instruksjoner er inkludert i våre kostholdsplaner, slik at alt du trenger er samlet på ett sted.
2.Skreddersydde kostholdsendringer:
Vi samarbeider med deg for å identifisere kostholdsendringer og justeringer i livsstilen som gir best mulig effekt for din innsats. Gjennom dialog skisserer vi hvordan en typisk dag ser ut for deg, og tar hensyn til variasjoner i ulike dager. Denne samtalen fører ofte til spørsmål som vi besvarer som en del av kostholds- og livsstilsintervjuet. Basert på dine daglige rutiner forklarer vi sammenhengen mellom dine utfordringer eller mål, og inviterer deg til å delta i beslutningen om hvilke endringer som passer best for deg. Medbestemmelse og forståelse øker motivasjonen for å gjennomføre planen, og gjør den enklere å følge i hverdagen.
3.Vi hjelper deg å leve sammen med maten du synes er krevende:
Vi er opptatt av at kostholdsplanen din også tar hensyn til andre verdifulle aspekter i livet, som sosiale sammenkomster, «fredagsvin» eller «lørdagsgodt». Vi oppfordrer ofte til å inkludere «usunne» vaner i kostholdsstrategien. Dette presenteres i form av en «kosekvote», som angir mengden mat og drikke du kan nyte uten dårlig samvittighet. Nytelsen går ikke på bekostning av dine mål, enten det er vektnedgang eller treningsfremgang. Vi hjelper deg med å mestre maten du synes er vanskelig å kontrollere. Varige effekter oppnås først når du finner balansen. Vi støtter deg i å mestre mat uten strenge restriksjoner og uten ubehagelige bivirkninger som sult og utmattelse.
4.Strategi som tilfører verdi i hverdagen på vei mot målet:
Kostholdsplanen og dialogen med deg tar sikte på varig etterlevelse fra første dag. Endring av vaner er krevende, og derfor er det viktig å ikke øve på en livsstil som er umulig å opprettholde over tid. Vi fraråder å presse seg gjennom strenge restriksjoner, faste eller antisosiale strategier, fordi dette kan tappe deg for endringskapasitet som er nødvendig på lang sikt. Vi hjelper deg med å fokusere innsatsen på endringer og egenskaper som er viktige for ditt liv. Målet med kostholdsplanen er å støtte deg i å gjøre endringer som blir en naturlig del av din rutine. For å sikre varig etterlevelse, bør kostholdsendringene tilføre verdi i hverdagen, som økt energi, redusert magebesvær, mindre hodepine, og bedre forhold til mat.
5.Enkel og praktisk fremstilling for hverdagsbruk:
Våre kostholdsfundamenter er designet for å være enkle å bruke. Kostholdsplanen er strukturert slik at all nødvendig veiledning finnes på én side, med en oversikt over hva du bør spise og i hvilke mengder, uten unødvendige detaljer. Flere måltidsalternativer tilbys for hvert måltid, og planen tar hensyn til ulike dager, som for eksempel en uke med skiftarbeid. En god kostholdsplan skal være enkel, oversiktlig og lett å følge. For mye informasjon om gram, næringsstoffer, ingredienser, og lignende, kan bli for krevende i en travel hverdag. Vi oppsummerer alt du trenger for gjennomføring på en enkel måte, slik at planen ikke blir en belastning. Din deltakelse i utviklingen av planen, samt basering på dine tidligere rutiner, gir deg innsikten du trenger for å bruke planen som et effektivt mestringsverktøy. I tillegg er vi alltid tilgjengelige for støtte, spørsmål og uforutsette hendelser.
Emner: kostholdsplan mageproblemer, kostholdsplan ernæringsfysiolog, kostholdsplan for oppblåst mage og magesmerter, fordøyelsesplager.
Skreddersydd kostholdsplan for mageproblemer
En skreddersydd kostholdsplan er ikke bare positivt for personen som det skreddersys til, men det er helt avgjørende for tilfredsstillende effekt. Enhver plan som ikke er skreddersydd blir i praksis en diett. En diett kan sees på som et kosthold eller metode som står i stor kontrast til nåværende vaner og preferanser. Dette er ikke bærekraftig og vil derfor ikke kunne forvente å gi resultater over tid pga innsatsen i gjennomføring koster for mye.
En skreddersydd kostholdsplan burde ta hensyn til flere elementer for å kunne kvalifisere til å være skreddersydd. Hvilken problemstilling eller målsetning kostholdsplanen skal utøve vil være med på å bestemme hvilke elementer som må med.
Krav for skreddersydd kostholdsplan
1) Innsikt og hensyn til personspesifikke faktorer som f eks forbrenning, blodprøver ved sykdom, opprinnelig livsstil og måltidsrutine, anslag på mat og drikke som inntas i «ny og ne», personlige preferanser, og kunnskap om klient sliter med anstrengt forhold til mat og/eller kropp.
2) Den skreddersydde planen må være basert på opprinnelige rutiner og kostholdsvalg. Basert på dette skal man justere mengder, hyppighet og matvarevalg til det bedre for gitt måloppnåelse.
3) Kostholdsplanen må være fleksibel nok til at den på lettvint måte kan brukes aktivt i en ellers hektisk hverdag, samtidig som den må være konkret nok til at planen gir den effekten som loves.
4) Den må kunne ta hensyn til flere mål og problemstillinger samtidig slik at klient slipper å ha to planer eller anvisninger på hva angår kostholdsendringer for ulike mål.
Det skal være enkelt å bruke kostholdsplan i praksis
Elementene over er et presentert minimum. Oppå dette vil målsetning i kostholdsplan være førende. Det vil for eksempel være gunstig med bruk av fargekoder for orientering av mat som kan påvirke mageplager i ulike mengder, eller «kosekvoten» som fremstiller en mengde kos og hygge som kan inkluderes i kosten for vektnedgang. I tillegg vil det være vesentlig å fremstille kosthold for ulike typer dager ved f eks skiftarbeid. Du skal slippe å ha to kostholdsplaner for ulike type dager. Da blir dokumentet for langt og dermed upraktisk.
En skreddersydd kostholdsplan «veves inn» i hverdagen til klient. Ikke omvendt hvor klient på tilpasse seg et helt nytt kostholdsregime. Kunnskapsformidling som en del av kostholdsplan vil i de fleste tilfeller være avgjørende for at klient skal forstå rasjonale og sammenhengene mellom atferd og måloppnåelse. Kunnskap gir motivasjon.
Emner: kostholdsplan mageproblemer, kostholdsplan ernæringsfysiolog, kostholdsplan for oppblåst mage og magesmerter, fordøyelsesplager.
Kjøp persontilpasset kostholdsplan for mageproblemer og få 1-1 veiledning fra oss
Vi lager skreddersydd plan til deg for din(e) utfordringer eller målsetninger sammen med deg i timer med oss. Hos oss får du oppfølging fra helsepersonell med høyeste formelle kompetanse innen ernæring og kropp. Alle medarbeidere innehar autorisasjon som klinisk ernæringsfysiolog og er helsepersonell godkjent av Helsedirektoratet.
Les mer og bestill time via våre respektive sider for hjelp med mageproblemer:
Ernæringsutfordringer knyttet til psykiske lidelser
Undervekt/underernæring
«Lidenskapen min ligger i å hjelpe mennesker til å finne frem til en balansert livsstil, bestående av fysisk aktivitet, godt kosthold og friskt sinn. Jeg brenner for psykisk helse, og trives spesielt godt når jeg får brukt de ulike utdannelsene mine og erfaringene mine i arbeidet med klienter.»
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Oslo.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Sertifisert Personlig trener fra Norges Idrettshøyskole (NIH).
Mindful yoga instruktør, Oslo Yoga.
Integral Terapeut, Integral Psykologisk Institutt.
Erfaring:
Over 15 års erfaring som klinisk ernæringsfysiolog på Diakonhjemmet sykehus og Ullevål Universitetssykehus (UiO)/RASP hvor hun har jobbet mye med spiseforstyrrelser, fedme, revmatiske lidelser og fordøyelsesplager.
I flere å jobbet på SiO Athletica som ernæringsfysiolog og personlig trener hvor hun har bygget opp en solid erfaring med livsstilsveiledning og bærekraftige kosthold- og treningsstrategier.
Hun har også jobbet som psykisk helsearbeider i kommune.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.
«Victoria er opptatt av spisevaner for å fremme sunn relasjon til mat og kropp. Hun brenner spesielt for å hjelpe barn og unge med kostholdsvaner og forhold til kropp som støtter en sunn mental- og fysisk utvikling. Victoria holder spesielt kjær hjelp til unge som er avhengig av tilpasninger i kosthold som følge av psykiske lidelser og spiseforstyrrelser. Voksne med spiseutfordringer kan også bestille time da hun generelt sett har god erfaring med hjelp og veiledning innen sine felt.»
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Bergen.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Erfaring:
Lang erfaring fra arbeid med barn og unge innen ernæring og psykisk helse/sykdom.
Ved siden av rollen hos oss jobber hun som klinisk ernæringsfysiolog i Barne- og Ungdomspsykiatrien i Oslo. Her har hun ansvar for både innlagte- og polikliniske barn/unge med blant annet spiseforstyrrelser, spisevansker, undervekt, overvekt og fedme. God erfaring med hjelp for feilernæring som konsekvens av psykiske lidelser eller nevroutviklingsforstyrrelser.
Lang arbeidserfaring med spiseforstyrrelser på Regional Avdeling for Spiseforstyrrelser (RAS) og på Ungdomsposten i Bergen før fullført utdannelse som klinisk ernæringsfysiolog.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
Persontilpasset kostholdsplan.
Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.
Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg)
Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.
T-bane/buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.
Åtte avgjørende kostholdsprinsipper for idrettsutøvere
Foredragsholder: Helge Andreas Felberg, klinisk ernæringsfysiolog
Previous slide
Next slide
Målgruppe:
Primært: Idrettsutøvere i alle aldre (foredragsholder justerer takt og tone etter alder)
sekundært: Trenere og foreldre
Kort om foredrag:
Foredraget tar for seg åtte grunnleggende prinsipper i idrettsernæring for god restitusjon, prestasjonsutvikling over tid og i konkurranse. Et vesentlig element i foredrag er å øke utøveres forståelse og bevissthet for egne kroppslige signaler som de kan bruke som retningssnor på god ernæringsrutine. Dette er blant annet viktig for å presentere et bedre alternativ til uheldig detaljfokus og kjente uheldige kostholdstilnærminger.
Utøvere vil få hjelp til å identifisere hva de individuelt burde fokusere på for å prestere bedre, og konkrete forslag på type mat som er hensiktsmessig.
Kostholdsprinsipper i prioritert rekkefølge:
Foreleser tar utøvere gjennom alle prinsipper på en leken og lett forståelig måte.
1. Aldri skrubbsulten!
2. Idrettsernæring x5-6
3. Fyll på tanken etter trening (selv om du ikke er sulten)
4. Aldri tørst – drikkeflaska klar
5. Proff matbag pakket og klar (hver kveld)
6. Alltid karbobrensel (for energi)
7. Alltid muskelprotein (for kraft)
8. Hydrert og fokusert når det gjelder
Interaktive hjelpemidler/sampspill (ved ønske):
Mentimeter kan benyttes under foredrag (anbefalt)
Tilhørere oppfordres til å skrive ned sine fokusområder underveis i foredrag.
Lengde/varighet:
Foredraget kan leveres og tilpasses innenfor 1 – 2t (anbefaler 2t for økt læringsutbytte og mulighet for å ta spørsmål fra publikum)
Priser:
Priser er inkludert dialog med bestiller, forberedelser og diverse koordinering.
Ordinære priser:
1 t: kr.7,000,-
1,5t: kr.8,000,-
2-2,5t: kr.10,000,-
Godtgjørelse for reise kommer i tillegg (ingen kostnad i Oslo-området)
Det kan forekomme unntak i prislisten. Ta kontakt med oss for endelig pristilbud og utvidet info om hvordan vi best mulig kan bistå dere med en spennende og givende seanse.
Skreddersøm:
Vi tilpasser foredrag til din/deres idrettsgren. Det er avgjørende for at utøvere skal kjenne seg igjen og øke sannsynlighet for god forståelse og implementering av budskap.
Vi har klart foredrag for en del idretter, og vil lage nye for din/deres idrett om vi ikke har det i portoføljen.
Helge Andreas Felberg, klinisk ernæringsfysiolog (MSc)
Helge Andreas Felberg
klinisk ernæringsfysiolog (MSc)
Helge har lang erfaring som fordragsholder innen en rekke kostholdsemner. På tema idrettsernæring har han levert foredrag for trenere og utøvere i Norges Skiforbund, Tennisforbundet, Norges motorsportforbund, Norges Rytterforbund, Sunn Idrett, Turnforeningen og mange fler.
Helge er opptatt av å tydligjere kostholdsprioriteringer slik at tilhører sitter igjen med en god forståelse av hva som er viktigst å fokusere på for god effekt. Han er også opptatt av et avslappet forhold til mat og kropp som har tar med seg som en rød tråd i sine foredrag.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Over 24 års erfaring fra vurdering og veiledning av søvnvansker som en viktig del av utredning og behandling av fysisk- og psykisk sykdom. Lang erfaring som overlege i forsvaret, overlege på sykehjem, og landslagslege i NSF. Sterk kompetanse innen søvn, geriatri, idrettsmedisin og avhengighet.
Remi er opptatt av søvn som viktig for god helse og et godt liv. Gjennom sin brede erfaring med de sprekeste (Landslagsutøvere), de skrøpeligste (sykehjemsbeboere), de mest sårbare (avhengige) og de tøffeste (soldatene) har han samlet seg en unik erfaringer på tvers av befolkningen. Han er alltid nysgjerrig og tar med seg kunnskap fra en gruppe til en annen som har kommet alle til gode. Felles for alle disse gruppene er hvordan dårlig søvn bidrar til nedsatt prestasjon og psykisk eller fysisk sykdom.
Utdanning:
Lege fra Universitetet i Oslo (1999).
Forbedringsutdanning for leger (2017).
Idrettsmedisinske grunnkurs NIMF.
Deltaker prosjekt NextGen Olympiatoppen.
Erfaring:
Tidligere Avdelingsoverlege i Forsvaret HMKG.
Mangeårig Sykehjemsoverlege.
Lektor UiO.
Lege i Tverrfaglig Spesialisert Behandling av avhengighet.
Landslagslege for Norges Skiforbund langrenn med hovedansvar junior-, rekrutt- og parautøvere.
Lege for Olympiatoppen under Ungdoms-OL Azerbaijan 2019.
Aktiv langrennsløper i 20 år.
Priser og info:
Førstekonsultasjon (60 min): kr.2540,-
Kontroll (60min): kr.1960,-
Kontroll (30min): kr.1490,- (unntaksvis benyttet)
Timer oppført med 60min utgjør inntil 45min konsultasjon pluss 15min etterarbeid inkl utskrift journalnotat, rekvisisjon av blodprøve/resept, henvisning etc.
Oppfølgende telefon-samtale med gjennomgang av prøvesvar, utskrift av eksisterende journal eller fornyelse av resept: kr.535,-
Annet arbeid etter telefonsamtale som krever større journal-arbeid som nye epikriser eller henvisninger til nye undersøkelser, o.l, – belastes som en kontroll-konsultasjon.
Leie, søvnmonitor (v/behov i utredning) kr.300,- / uke + porto ved sending.
Akutte skader, smerter og kroniske problemer i forbindelse med aktivitet, hverdagsfunksjon og trening. Med sin imponerende erfaring kan Lars bistå med undersøkelse, utredning, diagnostisering og behandling av de aller fleste typer plager/skader i muskel- og skjeletapparatet:
Fysikalsk medisin & rehabilitering er en medisinsk legespesialitet med fokus på og kunnskap om kroppens skjelett (benstrukturer, ledd og leddbånd) og muskulatur (muskler, sener, seneskjeder, slimposer) og tilhørende nervesystem.Idrettslege vurderer, behandler og søker å finne best mulig løsninger for akutte og kroniske skader/plager i bevegelsesapparatet, uansett om dette skyldes uhell, belastning over tid eller slitasjeproblemer med alder som forklaring.
Utdanning:
Legespesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering.
Idrettslege NIMF.
ACSM Certificate (USA)
Fysioterapeut (UiO)
Erfaring og utmerkelser:
Over 40 års erfaring med legearbeid innen aktivitets- og idrettsmedisinske problemstillinger.
I sin tid deltatt i oppbygging av NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt), nå en del av Volvat.
Jobbet ved helseavdelingen på Olympiatoppen som idrettslege og overlege i over 20år.
Tidligere landslagslege for turn, Rytmisk sportsgymnastikk (RG), sykkel, skiskyting (2001-fortsatt), hopp, kombinert og skøyter.
Lege ved åtte OL fra Seoul 1988 til og med Beijing 2022.
Tidligere toppidrettsutøver, landslagsutøver og landslagstrener i turn.
Har utgitt to bøker; «I hode på en Toppidrettsutøver» og «Best når det gjelder».
Æresmedlem av Idrettsmedisinsk forening 2013.
Idrettsforbundets Hedersutmerkelse 2020.
Tilnærminger:
Du får en grundig klinisk undersøkelse som, i kombinasjon med din sykehistorie, vil bli brukt til å identifisere årsaken til problemene dine og utarbeide en behandlingsplan.
Behandling kan variere fra enkle tiltak som riktig trening og fysioterapi, til mer komplekse inngrep som operasjon.
Ved behov kan idrettslegen også henvise deg til ytterligere utredning eller behandling.
Priser og info:
Førstekonsultasjon (60min): kr.1960,-
Kontroll (60min): kr.1490,-
Kontroll (30min): kr.1090,- (unntaksvis benyttet)
Timer oppført med 60min utgjør inntil 45min konsultasjon pluss 15min etterarbeid inkl utskrift journalnotat, rekvisisjon av blodprøve/resept, henvisning etc.
Oppfølgende telefon-samtale med gjennomgang av prøvesvar, utskrift av eksisterende journal eller fornyelse av resept: kr.535,-
Annet arbeid etter telefonsamtale som krever større journal-arbeid som nye epikriser eller henvisninger til nye undersøkelser, o.l, – belastes som en kontroll-konsultasjon.
Klinisk ernæringsfysiolog, mastergrad (MSc) fra Edith Cowan University.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Sertifisert FODMAP-veileder for Irritabel tarm syndrom (Monash university).
Sertifisert veileder for lavgradig kronisk systemisk betennelse og riktig bruk og perspektiver ved antiiflammatorisk kosthold (Monash university).
Sertifisert personlig trener og fitness instruktør fra Norges Idrettshøyskole.
Sertifisert veileder i PED-t kostholdsterapi for overspisingslidelse.
Erfaring:
Over femten års erfaring fra helse- og ernæringsbransjen som klinisk ernæringsfysiolog, rådgiver/konsulent og prosjektleder.
Sterk erfaring fra utvikling og drift av helseprosjekter, klinikkvirksomhet og pasientrettet arbeid.
Har jobbet ved kjente virksomheter som for eksempel Norges Idrettshøyskole, Sunnaas Sykehus HF, Volvat Nimi og Norges Skiforbund.
I tillegg har han lang fartstid i drift av egne bedrifter innen tverrfaglige klinikktjenester og helseteknologi.
Han jobber i dag 100% som daglig leder med fagansvar i Kostholdsendring AS.
Veiledning:
Tilbyr enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål. Typisk førstekonsultasjon + oppfølgingstime.
Helge er tilgjengelig for førstegangskonsultasjon over video. Ved behov for oppfølging over tid og/eller skreddersydd kostholdsplan så vil han bistå med en grundig overlevering av informasjon til aktuell ernæringsfysiolog dyktig på gitt problemstilling.
«I møte med deg er jeg opptatt av at du skal få trygghet i hvilke kostråd som er viktig for akkurat din problemstilling og stadium av alvorlighetsgrad. Et tilpasset kosthold vil kunne bidra i å bremse videre sykdomsutvikling og forebygge følgesykdommer. Jeg ønsker å hjelpe deg med å holde det så enkelt som mulig og gi deg kunnskapen du trenger for å føle deg trygg på det du gjør.
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Bergen.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Erfaring:
Trygg erfaring med kostholdsveiledning innen nyre-, hjerte- og karsykdommer.
I tillegg til rollen hos oss forsker hun på risikoreduksjon for hjerte- og karsykdom.
Med sin sterke erfaring fra ernæringsbehandling på Oslo Universitetssykehus (OUS) er hun en god samarbeidspartner på hvordan identifisere og gjennomføre målrettede kostholdsendringer for bedring av blodprøver og helsestatus ved alvorlig sykdom.
Hun tar også med seg erfaring fra kostholdsveiledning på Frisklivssentral som har gitt henne verktøy innen endring og mestring av kostholdsomlegging i dagliglivet.
Da varig vektnedgang ved overvekt og fedme spiller en vesentlig rolle for god helse ved hjerte- og nyresykdom, vil du møte en behandler som kan samarbeide om parallelle kostholdsstrategier for optimal bedring.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
Persontilpasset kostholdsplan.
Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.
«Saini har et brennende ønske å hjelpe barn, ungdommer og familier som sliter med matinntaket, men også de som ønsker å lære mer om riktig mat for kroppen. Med selv en flerkulturell bakgrunn kan hun hjelpe deg som lurer på hvilke type mat, men også hvor mye mat er sunn for deg. Hun tilbyr individuelle, men også familiebasert oppfølging.»
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog, mastergrad (MSc, Universitetet i Oslo).
Bachelorgrad ernæring (BSc, æresutmerkelse, Robert Gordon University).
To årsstudium i klinisk ernæring (Université Paris-Est Créteil).
Autorisert helsepersonell i Norge med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Erfaring:
Sainiga har jobbet med barnepasienter på sykehus i både Frankrike og Norge, og har god erfaring å veilede barn, ungdommer og familier med etablerte diagnoser som har noe med kroppen å gjøre (ikke forårsaket av psykiske faktorer).
Ved siden av rollen hos oss jobber Sainiga på barne- og ungdomsavdelingen på sykehus, i to tverrfaglige team bestående av barneleger og psykologsspesialister. Hun jobber i Spiseteam og ved overvektspoliklinikken. Denne erfaringen har gitt Sainiga svært god forståelse for familiendynamikk og er opptatt av å møte hver enkelt person på deres premisser og for deres utfordrende situasjon.
Sainiga har tidligere jobbet som prosjektleder innen bærekraftig mat, med ansvar for mat og helse. Hun har i forbindelse med den jobben god erfaring med å veilede voksne individer og grupper med minoritetsbakgrunn i sunt kosthold, samt livsstilsendring.
Veiledning:
Veiledning i samarbeid med foreldre for barn fra 0-10 år. For eldre barn vurderes strategi sammen med foreldre.
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
persontilpasset kostholdsplan.
Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.
“Jeg er opptatt av å skape en trygg relasjon for å gjøre det lettere å snakke om det som kan oppleves som vanskelig. Mat er mye mer enn kun næringsstoffer, og jeg interesserer meg for hvordan tanker, erfaringer og følelser påvirker kostholdet og livet vårt. Noen ganger kan mat bli ekstra vanskelig, og ernæring blir da tett opp mot psykisk helse. Jeg har erfaring fra arbeid med spiseforstyrrelser.»
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Oslo.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Erfaring:
God erfaring fra ernæringsarbeid for spiseforstyrrelser inkludert anoreksi, bulimi og overspisingslidelse, men også mildere former for problematisk spiseatferd som gjerne forekommer sammen med overvekt og/eller fordøyelsesplager.
Har jobbet ved Distriktspsykiatrisk Senter (DPS) og har i dag en viktig rolle i Regional Seksjon for Spiseforstyrrelser (RASP). Jobber først og fremst med voksne og unge voksne over 18år.
Tidligere jobbet ved gastrologisk avdeling på Ullevål sykehus og med dette har hun god erfaring fra arbeid med mage-tarmsykdom og funksjonelle fordøyelsesplager.
I tillegg har hun jobbet mye med vektnedgang, samt kostholdsveiledning for gravide og ammende. Trygg psykologisk kompetanse er godt for et effektivt og ivaretakende samarbeid også innen disse problemstillingene.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
«Kosthold kan for mange oppleves som komplisert, særlig når det kommer velmente råd både fra internett, sosiale medier og folk rundt seg. Det kan være utfordrende å skille mellom hva som er riktig generelt og hva som er riktig og bra for akkurat deg og din problemstilling. Jeg ønsker å skape trygghet i kostholdsvalg, slik at mat ikke blir en stressfaktor, men noe man kan glede seg over. For meg er det viktig at kosthold skal være en kilde til glede, uansett hvilket mål du har, hvilken livsstil du lever eller hvilke kosthensyn du må ta på grunn av ulike ernæringsutfordringer.»
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Bergen
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Sertifisert veileder i PED-t kostholdsterapi for overspisingslidelse.
Erfaring:
Med god erfaring fra diabetespoliklinikken på Stavanger Universitetssykehus (SUS) og som styremedlem i Norsk Interesseforening for Diabetes i Svangerskap, er Synnøve en trygg og kompetent veileder innen alle typer diabetes.
Hun har også sterk erfaring fra arbeid i hjemmesykepleien hvor hun har hjulpet personer med lav appetitt og/eller undervekt, på grunn av tilstander som kreft, Parkinson, buksyttkjertelproblematikk og fordøyelsesutfordringer.
I tillegg til rollen hos oss jobber hun som ernæringsfysiolog på Frisklivssentral hvor hun har opparbeidet seg viktig erfaring med veiledning for vektnedgang og livsstilssykdom. Hennes brede erfaring har bidratt til hennes personsentrerte tilnærming med fokus på strategier for varig endring og sunt forhold til mat, kropp og aktivitet.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
“Jeg er spesielt opptatt av å skape trygge rammer i møtet med deg. Det er viktig for meg at du føler deg både sett og forstått. I tillegg til å identifisere kostholdstiltak som virker for din problemstilling, så er jeg opptatt av at du skal få økt forståelse for hvordan kroppen din fungerer. Økt kunnskap om kropp og kosthold erfarer jeg at bidrar til økt motivasjon og mestring i gjennomføring av kostholdsendringer.
Synes du det er vanskelig å finne ut av hvilke kostholdsråd som er riktig for akkurat deg? Jeg hjelper deg gjerne på veien.”
Utdanning:
Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Oslo.
Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
Sertifisert veileder i PED-t kostholdsterapi for overspisingslidelse.
Erfaring:
God poliklinisk erfaring fra veiledning innen flere ernæringsemner og klient-/pasientarbeid utenfor spesialisthelsetjenesten.
Koordinator med personalansvar i Kostholdsendring AS.
Involvert i flere tverrfaglige interne og eksterne insentiver inkl. helseattestordning for Norges Skiforbund.
Sterk i oppfølging av parallelle problemstillinger og en trygg behandler å møte både menneskelig og for et godt resultat.
Veiledning:
Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).