Et viktig element ved kostholdsveiledning for helse, sykdom og prestasjon er å utnytte potensialet i vanlig mat. Maten er tettpakket med næringsstoffer og synergiene mellom disse næringsstoffene yter en mye bedre effekt enn enkeltnæringsstoffer via tilskudd. Riktig sammensetning av mat ,og en strategisk måltidsrytme, legger grunnlaget for tilpasset veiledning for en rekke kostholdsproblemstillinger. Det er ingen enkeltmatvarer eller næringsstoffer som i seg selv er helbredende eller destruktive. God kostholdsveiledning tar hensyn til kostholdet som en helhet, inkludert når du spiser, hva du spiser og dine porsjonsstørrelser. Basert på en overordnet vurdering av kostholdet ditt identifiserer vi forbedringsområder med størst effekt på det du trenger hjelpe med. Vi hjelper deg med de store linjene som kan være krevende å se på egenhånd. For det er i de store linjene den gode effekten av kostholdsendring vil erfares. Derfor vil du med oss ikke møte hokkus-pokkus strategier basert på «magiske kosttilskudd», spesialmat eller «forbudt mat». Ved noen tilfeller er tilskudd viktig, men for de aller fleste problemstillinger så vil veien til et godt resultat handle om viktigere elementer enn et spesifikt næringsstoff.