Smerter i håndleddet? Idrettslege hjelper deg

Håndleddsmerter kan oppstå plutselig eller utvikles gradvis – og årsaken varierer avhengig av hvor og hvordan smertene oppleves. Vår idrettslege (spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering) vurderer nøye om smertene skyldes vridning, overbelastning eller underliggende tilstand som også påvirker fingrene. Vanlige årsaker inkluderer forstuinger, brudd, senebetennelser (tendinitt), leddgikt, karpaltunnelsyndrom og enkelte medfødte tilstander som gir nedsatt funksjon i håndleddet. En presis diagnose er avgjørende for å sikre riktig behandling og forebygge langvarige plager – spesielt hvis du er aktiv, bruker hendene mye i arbeid, eller opplever nedsatt kraft og bevegelighet. Bestill time hos idrettslege for en trygg og spesialisert vurdering av håndleddsmerter.

Håndleddsmerter kan oppstå plutselig eller utvikles gradvis – og årsaken varierer avhengig av hvor og hvordan smertene oppleves. Vår idrettslege (spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering) vurderer nøye om smertene skyldes vridning, overbelastning eller underliggende tilstand som også påvirker fingrene. Vanlige årsaker inkluderer forstuinger, brudd, senebetennelser (tendinitt), leddgikt, karpaltunnelsyndrom og enkelte medfødte tilstander som gir nedsatt funksjon i håndleddet.

En presis diagnose er avgjørende for å sikre riktig behandling og forebygge langvarige plager – spesielt hvis du er aktiv, bruker hendene mye i arbeid, eller opplever nedsatt kraft og bevegelighet. Bestill time hos idrettslege for en trygg og spesialisert vurdering av håndleddsmerter.

Idrettslege og fysikalsk medisiner Lars Kolsrud

God pasient tilbakemelding på behandling fra idrettslege Lars Kolsrud
Stjerne for behandling av smerte i fot og ankel, overtråkk / vrikket ankel, akillesskade, Ankelskade, Neglbetennelse, Blå negl, Smerter i fot under aktivitet, Smerter i fot etter aktivitet, Smerter utside fot, Tretthetsbrudd i fot / tretthetsbrudd oppå foten.
God pasient tilbakemelding på behandling fra idrettslege Lars Kolsrud
Stjerne for behandling av smerte i fot og ankel, overtråkk / vrikket ankel, akillesskade, Ankelskade, Neglbetennelse, Blå negl, Smerter i fot under aktivitet, Smerter i fot etter aktivitet, Smerter utside fot, Tretthetsbrudd i fot / tretthetsbrudd oppå foten.
God pasient tilbakemelding på behandling fra idrettslege Lars Kolsrud
“Først og fremst høy faglig kompetanse, men også å bli møtt med vennlighet og humor – noe som også bidrar til bedre livskvalitet. ”

Hans Petter Andersen

Pasient

Lang erfaring med skader i håndledd

Lege Lars Kolsrud forklarer til vår fysiolog hvordan bevegelsesbane og skade/smerte er knyttet sammen. Kontoret er på Oslo tennisarena.

Lang erfaring med skader i håndledd

  • Tidligere overlege på Olympiatoppen

    Fysikalsk medisiner gjør tilgjengelig 24 års erfaring fra rollen som idrettslege for Norges idrettstjerner på Olympiatoppen.

  • En av Norges mest erfarne idrettsleger

    Med nesten 40 års erfaring fra arbeid med skader, smerte og muskel-skjelettplager er han en av Norges mest erfarne idrettsleger.

  • Ingen hastverk i konsultasjon:

    Lars Kolsrud prioriterer god tid i konsultasjon for at du skal få en korrekt vurdering og nøye forklaring på situasjon og tiltak.

Utredning og behandling for smerter og vanlige utfordringer i håndleddet

Håndledd smerter

Smerter i håndledd og håndleddsplager kan oppleves på mange forskjellige måter. Brudd i håndleddet er den vanligste bruddskaden blant yngre mennesker, da de ofte rekker å ta seg for når de faller (eldre mennesker brekker derimot oftere lårhalsen ved fall). Mindre forstuinger i leddene i de små håndrotsbena er også vanlige. I noen tilfeller kan man også få mindre sprekker eller brudd som kan være vanskelige å oppdage ved en førstegangsundersøkelse, og dette kan føre til betydelig smerte og funksjonssvikt i håndleddet. Vanlige symptomer inkluderer smerter, hevelse, nummenhet eller prikking, stivhet og redusert bevegelighet i håndleddet. Dette kan gjøre det vanskelig å utføre daglige oppgaver som å løfte ting, skrive eller bruke tastatur og mus.

Håndleddsplager kan oppstå som følge av gjentatte eller statiske belastninger, samt andre underliggende medisinske tilstander. For eksempel kan håndleddsmerter oppstå etter intens trening eller som følge av gjentakende bevegelser som musikere, håndverkere eller personer som jobber med datamaskiner utfører.

Idrettsleger er spesialtrente i behandling av idrettsskader og muskuloskeletale problemer, og de kan hjelpe deg med å utrede årsaken til dine håndleddsplager og gi deg en nøyaktig diagnose. Videre kan en idrettslege gi deg råd og veiledning om hvordan du kan behandle og forebygge fremtidige skader, samt henvise deg til videre spesialisert behandling eller utredning ved behov.

Håndledd smerter

Bestill time på klinikk i Oslo

Lars er tilgjengelig på klinikk Kostholdsendring på som ligger på Oslo Tennisarena, Hasle.

Hjelp fra Idrettslege

Adresse

Timebestilling og avbestilling

Priser

Les mer om smerter i håndledd

Daglig leder i Kostholdsendring Helge Andreas Felberg får opplæring i aktuelle tverrfaglige emner hvor medisin og ernæring er høytstående.
Daglig leder i Kostholdsendring Helge Andreas Felberg får opplæring i aktuelle tverrfaglige emner hvor medisin og ernæring er høytstående.

DEL INNHOLD

Innholdsfortegnelse

Smerter i håndledd

Overbelastning i håndledd

Overbelastet håndledd oppstår når det brukes for mye eller feil over tid, noe som ofte skjer i aktiviteter som innebærer gjentatte bevegelser, som skriving, tastaturbruk, vektløfting eller idretter som tennis og golf. Overbelastning kan føre til smerter, stivhet og redusert funksjon i håndleddet, spesielt under bestemte bevegelser.

Behandling: Behandling for overbelastning inkluderer avlastning fra de belastende aktivitetene, samt fysioterapi for å styrke musklene rundt håndleddet og forbedre bevegelighet. En idrettslege eller fysikalsk medisiner kan også foreslå ergonomiske tilpasninger, som bruk av håndleddstøtte, og veilede deg i øvelser for å forebygge fremtidige problemer.

Forstuing av håndledd

Forstuing i håndleddet skjer når leddbåndene som støtter håndleddet blir overstrukket eller revet, vanligvis som følge av et fall eller plutselige bevegelser. Symptomer inkluderer smerter, hevelse og vanskeligheter med å bevege håndleddet. Forstuing kan variere fra mild til alvorlig, avhengig av skadeomfanget.

Behandling: Behandlingen av forstuet håndledd innebærer ofte avlastning, bruk av is og kompresjon for å redusere hevelse, samt bruk av skinne eller støtte for å immobilisere leddet. En idrettslege kan anbefale fysioterapi for å gjenopprette bevegelighet og styrke etter at den akutte fasen er over. Ved alvorlige skader kan det være nødvendig med kirurgisk behandling for å reparere leddbåndene.

Leddbetennelse i håndleddet

Leddbetennelse (artritt) i håndleddet kan oppstå som følge av leddsykdommer som revmatoid artritt eller slitasjegikt, eller som følge av overbelastning og skade. Symptomer inkluderer smerter, hevelse, stivhet og nedsatt funksjon i håndleddet, spesielt om morgenen eller etter perioder med inaktivitet.

Behandling: En idrettslege eller fysikalsk medisiner kan vurdere om betennelsen skyldes overbelastning eller underliggende leddsykdom. Behandlingen kan inkludere betennelsesdempende medisiner, fysioterapi for å opprettholde bevegelighet, og eventuelt injeksjoner for å redusere betennelsen. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Nervekomprimering i håndledd

Nervekomprimering i håndleddet, som for eksempel karpaltunnelsyndrom, oppstår når en nerve blir klemt, ofte på grunn av hevelse eller overbelastning. Dette kan føre til smerter, nummenhet, prikking eller svakhet i hånden og fingrene. Karpaltunnelsyndrom er en vanlig årsak til slike symptomer, men andre nerver i håndleddet kan også bli komprimert.

Behandling: Behandling av nervekomprimering kan inkludere bruk av støttebind eller skinne for å avlaste håndleddet og redusere trykket på nerven. En idrettslege kan også foreskrive fysioterapi for å forbedre bevegeligheten i håndleddet og redusere symptomer. Ved alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig for å frigjøre nerven og forhindre permanent skade.

Smerter i håndledd ved vridning

Smerter i håndleddet ved vridning kan være forårsaket av leddbåndsskader, senebetennelse eller irritasjon i leddkapselen. Denne typen smerte oppstår ofte ved aktiviteter som innebærer rotasjon av håndleddet, som idrett eller manuelle oppgaver.

Behandling: En idrettslege vil kunne utføre en grundig vurdering for å finne årsaken til smerten. Behandlingen kan inkludere fysioterapi, bruk av støttebandasjer for å avlaste håndleddet, og veiledning om aktivitetstilpasning for å unngå ytterligere irritasjon.

Smerte i håndledd ved bøying

Smerter som oppstår ved bøying av håndleddet kan skyldes irritasjon av sener, seneskjeder eller leddstrukturer. Det kan oppleves som en verkende eller skarp smerte som forverres ved bruk av håndleddet i bøyd posisjon.

Behandling: En idrettslege vil kunne vurdere bevegeligheten og muskulaturen rundt håndleddet for å avdekke årsaken til smerten. Behandlingsalternativer kan inkludere fysioterapi, tøynings- og styrkeøvelser, samt eventuelt bruk av ortoser for å støtte håndleddet.

Smerter i håndledd uten hevelse

Smerter i håndleddet uten synlig hevelse kan være tegn på belastningsskader, irritasjon av nerver eller slitasjeforandringer i leddet. Smerten kan variere fra mild til moderat og være til stede både i hvile og ved aktivitet.

Behandling: En idrettslege vil kunne utføre en klinisk undersøkelse for å identifisere årsaken til smerten. Behandlingen kan omfatte justering av aktivitetsnivå, øvelser for å styrke og stabilisere håndleddet, samt smertelindrende teknikker som ising eller varme.

Smerter i håndledd og fingrer

Smerter som oppleves både i håndledd og fingrer kan indikere irritasjon av nerver, senebetennelse eller leddproblemer. Det kan gi stivhet, prikking eller verkende smerter som forverres ved gripetak eller andre håndbevegelser.

Behandling: En idrettslege vil kunne utføre tester for å vurdere muskel- og nervefunksjon. Behandlingen kan inkludere fysioterapi, spesifikke øvelser for å bedre bevegeligheten, og eventuelt bruk av støtteutstyr for å redusere belastningen på håndleddet og fingrene.

Smerter i underarm og håndledd

Smerter i både underarm og håndledd kan være relatert til muskeloverbelastning, senebetennelse eller irritasjon av nerver som går gjennom håndleddet. Smerten kan bli verre ved løfting, bæring eller repetitive bevegelser.

Behandling: En idrettslege vil kunne gjennomføre en vurdering for å fastslå årsaken til smerten og anbefale behandling som kan inkludere fysioterapi, tøyningsøvelser, manuell behandling og veiledning i forebyggende tiltak for å unngå tilbakevendende plager.

Smerter i håndledd

Kartlegging samtale

Dijana Stupar

Ernæringsfysiolog Dijana Stupar
Bestill time med Dijana:
Kostholdsveiledning spisskompetanse:
«Lidenskapen min ligger i å hjelpe mennesker til å finne frem til en balansert livsstil, bestående av fysisk aktivitet, godt kosthold og friskt sinn. Jeg brenner for psykisk helse, og trives spesielt godt når jeg får brukt de ulike utdannelsene mine og erfaringene mine i arbeidet med klienter.»

Utdanning: 

Erfaring:

Tilnærming i hjelp og veiledning:

Priser og info:

Her finner du oss:

Victoria Oline Ringseth

Ernæringsfysiolog Victoria Ringseth
Bestill time med Victoria:
Kostholdsveiledning spisskompetanse:

«Victoria er opptatt av spisevaner for å fremme sunn relasjon til mat og kropp. Hun brenner spesielt for å hjelpe barn og unge med kostholdsvaner og forhold til kropp som støtter en sunn mental- og fysisk utvikling. Victoria holder spesielt kjær hjelp til unge som er avhengig av tilpasninger i kosthold som følge av psykiske lidelser og spiseforstyrrelser. Voksne med spiseutfordringer kan også bestille time da hun generelt sett har god erfaring med hjelp og veiledning innen sine felt.»

Utdanning: 

Erfaring:

Tilnærming i hjelp og veiledning:

Priser og info:

Her finner du oss:

Åtte avgjørende kostholdsprinsipper for idrettsutøvere

Foredragsholder: Helge Andreas Felberg, klinisk ernæringsfysiolog

Målgruppe:

Kort om foredrag:

Kostholdsprinsipper i prioritert rekkefølge:

Interaktive hjelpemidler/sampspill (ved ønske):

Lengde/varighet:

Priser:

Skreddersøm:

Helge Andreas Felberg klinisk ernæringsfysiolog

Helge Andreas Felberg, klinisk ernæringsfysiolog (MSc)

Helge Andreas Felberg

klinisk ernæringsfysiolog (MSc)

Helge har lang erfaring som fordragsholder innen en rekke kostholdsemner. På tema idrettsernæring har han levert foredrag for trenere og utøvere i Norges Skiforbund, Tennisforbundet, Norges motorsportforbund, Norges Rytterforbund, Sunn Idrett, Turnforeningen og mange fler.

Helge er opptatt av å tydligjere kostholdsprioriteringer slik at tilhører sitter igjen med en god forståelse av hva som er viktigst å fokusere på for god effekt. Han er også opptatt av et avslappet forhold til mat og kropp som har tar med seg som en rød tråd i sine foredrag.

Course template title 2

Subtitle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Course template title 1

Subtitle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Remi Andersen

Søvnlege, Landslagslege
Problemstillinger:
Over 24 års erfaring fra vurdering og veiledning av søvnvansker som en viktig del av utredning og behandling av fysisk- og psykisk sykdom. Lang erfaring som overlege i forsvaret, overlege på sykehjem, og landslagslege i NSF. Sterk kompetanse innen søvn, geriatri, idrettsmedisin og avhengighet.
Remi er opptatt av søvn som viktig for god helse og et godt liv. Gjennom sin brede erfaring med de sprekeste (Landslagsutøvere), de skrøpeligste (sykehjemsbeboere), de mest sårbare (avhengige) og de tøffeste (soldatene) har han samlet seg en unik erfaringer på tvers av befolkningen. Han er alltid nysgjerrig og tar med seg kunnskap fra en gruppe til en annen som har kommet alle til gode. Felles for alle disse gruppene er hvordan dårlig søvn bidrar til nedsatt prestasjon og psykisk eller fysisk sykdom.

Utdanning: 

Erfaring: 

Priser og info:

Her finner du oss:

Lars Kolsrud

Idrettslege NIMF, Legespesialist i fysikalsk medisin
Lars Kolsrud, idrettslege / fysikalsk medisiner, legespesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering.
Timebestilling:
Problemstillinger muskel/skjelett:
Akutte skader, smerter og kroniske problemer i forbindelse med aktivitet, hverdagsfunksjon og trening. Med sin imponerende erfaring kan Lars bistå med undersøkelse, utredning, diagnostisering og behandling av de aller fleste typer plager/skader i muskel- og skjeletapparatet:
Fysikalsk medisin & rehabilitering er en medisinsk legespesialitet med fokus på og kunnskap om kroppens skjelett (benstrukturer, ledd og leddbånd) og muskulatur (muskler, sener, seneskjeder, slimposer) og tilhørende nervesystem. Idrettslege vurderer, behandler og søker å finne best mulig løsninger for akutte og kroniske skader/plager i bevegelsesapparatet, uansett om dette skyldes uhell, belastning over tid eller slitasjeproblemer med alder som forklaring.

Utdanning: 

Erfaring og utmerkelser:

Tilnærminger:

Priser og info:

Her finner du oss:

Helge Andreas Felberg

Helge Andreas Felberg klinisk ernæringsfysiolog
Bestill time med Helge:

FORELDREPERMISJON

Tilnærming i hjelp og veiledning:

  • Tilbyr enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål. Typisk førstekonsultasjon + oppfølgingstimer.
  • Ved behov for skreddersydd kostholdsplan så vil han bistå med en grundig overlevering av informasjon til aktuell ernæringsfysiolog dyktig på gitt problemstilling.
  • Trenger du mer informasjon? Les mer om veiledning fra ernæringsfysiolog i Kostholdsendring AS.

Utdanning: 

Erfaring: 

Priser og info:

Her finner du oss:

Iselin Schjelle Holen

Ernæringsfysiolog Iselin holen
Bestill time med Iselin:
Kostholdsveiledning spisskompetanse:
«I møte med deg er jeg opptatt av at du skal få trygghet i hvilke kostråd som er viktig for akkurat din problemstilling og stadium av alvorlighetsgrad. Et tilpasset kosthold vil kunne bidra i å bremse videre sykdomsutvikling og forebygge følgesykdommer. Jeg ønsker å hjelpe deg med å holde det så enkelt som mulig og gi deg kunnskapen du trenger for å føle deg trygg på det du gjør.

Utdanning: 

Erfaring: 

Tilnærming i hjelp og veiledning:

Priser og info:

Her finner du oss:

Sainiga Sivasuthasarma

Klinisk ernæringsfysiolog spesialisert på barn
Ernæringsfysiolog Sainiga
Bestill time med Saini:

I SVANGERSKAPSPERMISJON

Spisskompetanse innen hjelp for barn (og familier) med følgende utfordringer:

«Saini har et brennende ønske å hjelpe barn, ungdommer og familier som sliter med matinntaket, men også de som ønsker å lære mer om riktig mat for kroppen. Med selv en flerkulturell bakgrunn kan hun hjelpe deg som lurer på hvilke type mat, men også hvor mye mat er sunn for deg. Hun tilbyr individuelle, men også familiebasert oppfølging.»

Utdanning: 

Erfaring: 

Tilnærming i hjelp og veiledning:

Priser og info:

Her finner du oss:

Karoline Østereng Nilsen

Karoline Østereng Nilsen klinisk ernæringsfysiolog
Bestill time med Karoline:
Kostholdsveiledning spisskompetanse:
“Jeg er opptatt av å skape en trygg relasjon for å gjøre det lettere å snakke om det som kan oppleves som vanskelig. Mat er mye mer enn kun næringsstoffer, og jeg interesserer meg for hvordan tanker, erfaringer og følelser påvirker kostholdet og livet vårt. Noen ganger kan mat bli ekstra vanskelig, og ernæring blir da tett opp mot psykisk helse. Jeg har erfaring fra arbeid med spiseforstyrrelser.»

Utdanning: 

Erfaring: 

Tilnærming i hjelp og veiledning:

Priser og info:

Her finner du oss:

Synnøve Halvorsen

Synnøve Halvorsen ernæringsfysiolog
Bestill time med Synnøve:
Kostholdsveiledning spisskompetanse:
«Kosthold kan for mange oppleves som komplisert, særlig når det kommer velmente råd både fra internett, sosiale medier og folk rundt seg. Det kan være utfordrende å skille mellom hva som er riktig generelt og hva som er riktig og bra for akkurat deg og din problemstilling. Jeg ønsker å skape trygghet i kostholdsvalg, slik at mat ikke blir en stressfaktor, men noe man kan glede seg over. For meg er det viktig at kosthold skal være en kilde til glede, uansett hvilket mål du har, hvilken livsstil du lever eller hvilke kosthensyn du må ta på grunn av ulike ernæringsutfordringer.»

Utdanning: 

Erfaring:

Tilnærming i hjelp og veiledning:

Priser og info:

Her finner du oss:

Katrine Pettersen

Katrine Pettersen klinisk ernæringsfysiolog
Bestill time med Katrine:
Kostholdsveiledning spisskompetanse:
“Jeg er spesielt opptatt av å skape trygge rammer i møtet med deg. Det er viktig for meg at du føler deg både sett og forstått. I tillegg til å identifisere kostholdstiltak som virker for din problemstilling, så er jeg opptatt av at du skal få økt forståelse for hvordan kroppen din fungerer. Økt kunnskap om kropp og kosthold erfarer jeg at bidrar til økt motivasjon og mestring i gjennomføring av kostholdsendringer.
Synes du det er vanskelig å finne ut av hvilke kostholdsråd som er riktig for akkurat deg? Jeg hjelper deg gjerne på veien.”

Utdanning: 

Erfaring: 

Tilnærming i hjelp og veiledning:

Priser og info:

Her finner du oss:

Takk for interessen for vårt webinar om vektnedgang!

Registrer deg i skjema under - og du vil motta tilgang på epost innen kort tid.


Ved registrering melder du deg på vårt nyhetsbrev. Du vil ikke motta mange eposter fra oss. Kun info om kampanjer ved noen sjeldne anledninger.
* må fylles ut
Kostholdsendring logo. kliniske ernæringsfysiologer og lege