Sunn vektnedgang: 6 fordeler med riktig antall måltider

måltidsrytme diabetes, sunn vektnedgang

Riktig antall måltider for sunn vektnedgang, helse og velvære

 

1) Sunt kosthold – ingen næringsmangler

2) Mindre mageplager

3) Treningseffekt

4) Lavere kolesterol

5) Bedre blodsukker-regulering

6) Mindre slitenhet = økt overskudd

 

I forbindelse med sunn vektnedgang virker mellommåltider direkte på appetittreguleringen i kroppen og sørger for mindre sulthormoner.

Da slipper du å sloss mot skrubbsult og altofor sterkt søtsug når du ønsker en sunn vektnedgang. Flere måltider per dag er også viktig for en rekke andre vanlig helseplager, sykdommer, og ved trening og prestasjon.

Det er ikke uvanlig å ha flere plager eller målsetninger i tillegg til ønske om effektiv vektnedgang. Flere måltider per dag er et av de viktigste utgangspunktene for å løse parallelle kostholdsplager og/eller bedre funksjon og treningseffekt.

Flere måltider per dag skal ikke forveksles med småspising. Småspising kan defineres som tilfeldig inntak av diverse matvarer uten mål og mening. Mellommåltider er målrettet plassert for å yte effekt.

Videre følger noen vanlige problemstillinger hvor mellommåltid er avgjørende for nytteverdi:

 

1) Sunt kosthold og fravær av næringsstoffmangler

 

Sunt kosthold vil si å spise og drikke alle næringsstoffer kroppen trenger, i de mengdene som trengs for ulike oppgaver i kroppen.

Norske kostholdsråd er først og fremst en veileder for et variert kosthold som tilfører kroppen nok av de viktigste næringsstoffene kroppen trenger. Dette i tillegg til hjerte-/karhelse.

Det er ca 10 – 20% av den norske befolkningen som spiser i henhold til disse rådene.

Det er med andre ord et stort potensiale for et sunnere kosthold som kan bidra til mer overskudd og redusert risiko for næringstoffmangler og noen typer sykdommer.

 

Størst forbedringspotensial med sunn vektnedgang

Ett av de viktigste rådene for et sunnere kosthold og sunn vektnedgang er minimum «fem om dagen» av frukt og grønt, henholdsvis «tre» grønnsaker» og «to frukt» (totalt ca 500g).

Inntak opp mot 1kg frukt og grønt per dag er sett å tydelig redusere risiko for diverse plager, og spesielt hjerte-kar sykdom.

Det er i denne sammenheng flere måltider kommer inn i bildet. Det er vanskelig å spise nok mengde frukt og grønt ved kun to til tre måltider per dag.

For få måltider vil for eksempel kreve at middagsmåltidet måtte, nesten ene og alene, bestå av grønnsaker og salat om man skal oppnå “fem om dagen”. Dette er for de fleste ikke ønskelig, og det blir også feil i forhold til annen mat som også bidrar viktige næringsstoffer.

Vi er avhengig av å «spe» frukt og grønt ut over dagen ved hjelp av blant annet mellommåltider for å få til et sunt kosthold i tillegg til vektreduksjon.

 

Andre viktige matvaregrupper for sunn vektnedgang, god helse og funksjon

Kroppen trenger en rekke ulike næringsstoffer for god funksjon.

Man kan dele inn mat og drikke i kategorier (matvaregrupper) som inneholder mye av de samme næringsstoffene. Frukt og grønt eksempel på en gruppe som nå er er omtalt.

I tillegg er det viktig med nok meieriprodukter, proteinkilder, sunne fettkilder, og grove kornkilder.

For et tilfredsstillende inntak av alle disse matvaregruppene er du avhengig av flere kontaktpunkter med mat (måltider) for å innta nok mengde og variasjon på en naturlig måte.

Merk deg at mange slankedietter krever fravær av en eller flere av disse matvaregruppene. Det fører til næringstoffmangler, svikt i overskudd, og/eller ha uheldige effekter på helsen.

Sunt kosthold vil si å spise og drikke nok mengde av de ulike matvaregruppene.

Sunn vektnedgang er ikke det samme som sunt kosthold da man kan oppnå vektnedgang med både sunn og usunn mat, men det er fornuftig å gå ned i vekt med et godt innspill av sunn kost for en sunn og sterk kropp.

Poenget er at man ikke trenger å spise “perfekt sunt” for å oppnå sunn vektnedgang. For mange er det avgjørende å først fokusere på vektnedgang, for så å optimalisere for sunt kosthold etterpå.

 

2) Mageplagene som begrenser hverdagen

 

Svært mange sliter med plagsomme, ufarlige plager fra mage og tarm.

Det finnes flere årsaker til mageplager, og ulike mageplager må addreseres forskjellig for god effekt. Her kan du lese mer om vanlige mageplager:

Løs mage / diare

Oppblåsthet og magesmerter

Sure oppstøt og reflux

Hard mage og forstoppelse

 

Vanlig med oppblåsthet og magesmerter

Opp mot 20% av befolkning får beskjed om at de har Irritabel Tarm Syndrom. Dette er såkalt Funksjonelle Mageplager som vil si at det ikke er noen alvorlig årsak til problemet. Det er lite man kan gjøre med medisiner. Kosthold er “medisinen” i denne sammenheng.

Det finnes blant annet noen ufarlige næringsstoffer som skaper mye gass i tarmen. Det er gassen som vanligvis skaper smerter ved at det presser på tarmveggen. Disse stoffene finnes i en rekke sunne matvarer, og spesielt i løkfamilien, bønner og kikerter, og glutenholdige korn (hvete, bygg, rug). Gluten er ikke problemet. Det er disse gassproduserende næringsstoffene som skaper plagene.

Produksjon av gass styres av mengde mat, og med dette kan man redusere gassproduksjon ved å redusere matmengde per måltid. Før man eventuelt går grundigere til verks i elliminering av enkeltmatvarer så kan mange oppleve bedring ved mindre porsjoner i store måltider.  For å få til dette, pleier det å være avgjørende å spise oftere for å unngå å bli skrubbsulten til måltid.

 

Mindre løs- og hard mage med riktig timing og mengde

For mange vil et lavere inntak av såkalte osmotiske næringsstoffer bidra til mindre løs mage og diare.

Ved hard mage og forstoppelse vil mange oppleve bedring med riktig mengde væske, og hydreringsregime. Flere måltider per dag med påfølgende mindre porsjoner i større måltider vil redusere inntak av stoffer som gir gass og løs mage. Og ved å følge opp med nok væske i alle måltider kan man påvirke den harde magen i positiv retning.

Ved sunn vektnedgang er flere måltider per dag avgjørende for mindre sult, og dernest gjøre det enklere å øve ned mengde mat (kalorier) i større måltider og kosestunder.

En kostholdsplan som gir roligere mage sammen med vektnedgang legger grunnlaget for en lettere hverdag og en triveligere vektnedgang. Det skaper verdi i hverdagen på vei til vektmålet.

 

3) Bedre treningseffekt

 

Det er ikke uvanlig å trene på seg smerteplager, og det er ikke uvanlig å miste mye muskelmasse når man går ned i vekt.

Ved muskelbygging trenger kroppen tilgang på riktig og nok byggesteiner for energi til aktivitet og for restitusjon etter aktivitet.

Regelmessige måltider legger grunnlaget for optimal Within-day-energy balance, og er dermed et avgjørende tiltak for restitusjon og fremgang via stimulering av naturlige oppbyggende hormoner. Les om treningsernæring her.

Dette er ekstra viktig ved vektnedgang fordi vektnedgang og kaloriunderskudd er motsatsen til god restitusjon.

En prestasjonsrettet måltidsrytme legger grunnlaget for økt fysisk overskudd, vedlikehold av muskelmasse ved vektnedgang, og dermed redusert risiko for smerteplager.

Det er også avgjørende med riktig timing av høykvalitetsprotein for muskelbygging via godt måltidsmønster. Man burde innta nok mengde av disse typene protein minimum fire ganger per dag. Og gjerne opp mot seks ganger per dag. Da kreves det nok antall måltider.

Høykvalitetsprotein bør inngå i alle planer for sunn vektnedgang og finnes i animalske proteinkilder, som for eksempel meieriprodukter, kjøtt, kylling, fisk og egg. Det er spesielt aminosyren Leucin vi er opptatt av da dette “gir beskjed” til muskler om å restituere seg.

 

4) Høyt kolesterol

 

Hjerte-/kar-sykdom er dessverre vanlig i befolkningen.

Høyt kolesterol er en av risikofaktorene for hjerteinfarkt og det rammer mange. Fedme er en av de største årsakene til høyt kolesterol. Les mer om høyt kolesterol*.

Vektnedgang alene bidrar til “sterkere” blodårer og hjerte, men man kan også justere kostholdsvalg for ytterligere effekt for mindre kolesterol.

En god balanse mellom sunt- og usunt fett er avgjørende for lavere kolesterol. Kostholdstiltak for lavere kolesterol handler ikke om å spise minst mulig fett. Det handler om en god fettkvalitet i kostholdet. Dette oppnås ved å spise mindre mettet fett, og mer umettet fett.

Usunt fettet (mettet fett) er det mye av i typiske middagsmåltider som for eksempel kjøtt og ferdigmat. Ved å redusere porsjonstørrelse av disse alternativene vil du redusere mengde usunt fett. Dette er også avgjørende for å oppnå vektnedgang da det reduserer kaloriene i middagen.

Det sunne fettet, som vi ønsker nok mengde av i løpet av dagen, er det mye av i sunne oljer (først og fremst raps- og olivenolje), nøtter, avokado, og majones inkludert majonesbasert pålegg som for eksempel frokostsalat. Mange av disse matvarene kan naturlig brukes som gode mellommåltider. Og for de fleste er det avgjørende å sikre nok mengde sunt fett (umettet fett) ved å innta noe av denne maten mellom hovedmåltidene. Derfor er mellommåltider viktig for hjerte-/karhelse.  

 

5) Høyt blodsukker

 

Høyt blodsukker er konsekvensen av metabolsk syndrom og diabetes type 2.

Sunn vektnedgang er beste medisin for normalisert blodsukker om det er for høyt, men også riktig mengde gunstige karbohydratkilder, fordelt jevnt gjennom dagen, bidrar til mindre blodsukkersvingninger.

For mange vil dette si nedjustert totalt inntak av kilder til karbohydrat, men du behøver ikke å kutte dem helt bort. Du trenger ikke ketose-diett for normalisert blodsukker. På lik linje som at du ikke trenger ketose-diett for å gå ned i vekt.

Du er avhengig av riktig antall måltider, med riktig mengde karbohydrater og karbokvalitet, for å spille på lag med kroppens blodsukkerregulering. Strenge lavkarbodietter er ikke å anbefale.

Et godt kosthold for balansert blodsukker (og mindre sulthormoner) handler om et jevnt måltidsmønster, inkludert mellommåltider, som tilfører kroppen en fornuftig mengde karbohydrat i hvert måltid. Samtidig skal måltidsrytmen støtte til mindre sultfølelse gjennom dagen, slik at du kan øve på mindre porsjonsstørrelser til lunsj og middag.

Sunn vektnedgang inkluderer matvarer med god karbohydratkvalitet som inneholder fiber. Dette er typiske grove kornprodukter, brun ris, og fullkornspasta. Mengde av disse sunne karbokildene i hvert måltid må tilpasses blant annet individets blodsukkerregulering og forbrenning.

I tillegg er det viktig å kombinere karbo-holdige måltider, med mat som innehar fett og protein. Denne blandingen gjør slik at tarmen bruker lengre tid på nedbrytning, som igjen resulterer i saktere blodsukkerstigning. Dette er krevende i praksis, og spesielt om du skal oppnå vektnedgang parallelt med tiltak for normalisert blodsukker. Vi som utdannede kliniske ernærigsfysiologer kan eventuelt hjelpe deg med tilnærming som tar hensyn til begge deler.

 

6) Slitenhet

 

Opplevd generellt overskudd påvirkes av en rekke faktorer. Det totale “trykket i hverdagen”, både fysisk og psykologisk bidrar inn ved sterk slitenhet.

Kosthold er en av flere avgjørende elementer som kan optimaliseres for økt overskudd.

Det er ingen tvil om at sterk sult fører med seg sterk slitenhet. Et jevnt måltidsmønster med nok måltider, og samtidig tilfører kroppen riktig mengde kalorier og næringsstoffer, vil reduserer sult og øke overskudd.

Det vil øke overskudd til jobb, familie, venner, trening og hobbyer.

Ingen sultstrategi eller fàsteregime har bidratt til mer overskudd over tid.

 

Innfør mellommåltider for sunn vektnedgang og mindre plager

 

Mellommåltider er en avgjørende faktor i en rekke sammenhenger, også ved sunn vektnedgang.

Uavhengig av hvem man er, og hva man ønsker, så vil mellommåltider kunne bidra til økt overskudd, mindre sult, bedre treningseffekt, jevnere blodsukker, lavere kolesterol, og roligere mage.

Ingen populærdietter setter fokus på dette viktige tiltaket. Og ingen populærdietter har et annet fokus enn vektnedgang (for enhver pris). Dette går på bekostning av andre viktige elementer som kosthold og levesett kan bidra med.

Som følge av populædietter`s avgrensede fokus, og skylapper for alt annet enn vekt, så er de umulige å gjennomføre over tid.

Hadde de virket over tid, så hadde vekten i den vestlige befolkning, i snitt, vært på vei ned. Realiteten er at populærdietter benyttes mer enn noen gang, og vekten i vestlig befolkning er på vei opp.

Ikke fall for reklame og lovnadsord. Øv på å ha mellommåltider tilgjengelig, og behersk “å stoppe” porsjonsstørrelse i større måltider.

Planlegg innkjøp av strategiske mellommåltider, og sett på alarm for å huske å spise før du er skrubbsulten. Du kan også få hjelp med å sette opp en skreddersydd kostholdsplan.

 

Sunn vektnedgang – oppsummering

 

En av de viktigste kostholdstiltakene for langvarig og sunn vektnedgang er å innføre mellommåltider for å unngå å bli skrubbsulten.

Denne effektive strategien øker overskudd, reduserer sult, bedrer blodsukkerkontroll, og det er utgangspunktet for en roligere mage.

Det faktum at ingen populærdietter omtaler mellommåltider som et viktig element, er en av grunnene til at restriktive og rigide dietter er vanskelig å følge. Når det er vanskelig, så virker det ikke i lengden.

Kartlegg når du er skrubbsulten.

Planlegg å spise melllommåltid før du er skrubbsulten.

 

Emner: Sunn vektnedgang, kosthold, kostholdsanbefalinger, mageplager, blodsukker, treningseffekt, sunn vektnedgang og slanking, sunn mat vektnedgang.

 

Kostholdsveiledning med klinisk ernæringsfysiolog

Våre medarbeidere har flere års arbeidserfaring og hhv minimum fem-årig profesjonsutdanning med mastergrad innen ernæring. Under kan du lese om personell med spisskompetanse for tema for denne artikkelen:

Vårt personell har høyeste utdanning innen kostholdsveiledning

Vi består av et team av kliniske ernæringsfysiologer med lang erfaring innen bistand får å gå ned i vekt. Se behandlere innen alle felt.

Alle kliniske ernæringsfysiologer er autorisert helsepersonell med minimum fem år utdannelse på universitet inkludert mastergrad.

Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med vektnedgang her.

Andre gode kilder til informasjon om kosthold, helse og vekt:

kartleggingssamtale

Dijana Stupar

Timebestilling:
Kostholdsveiledning spisskompetanse:
«Lidenskapen min ligger i å hjelpe mennesker til å finne frem til en balansert livsstil, bestående av fysisk aktivitet, godt kosthold og friskt sinn. Jeg brenner for psykisk helse, og trives spesielt godt når jeg får brukt de ulike utdannelsene mine og erfaringene mine i arbeidet med klienter.»

Utdanning: 

  • Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Oslo.
  • Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
  • Sertifisert Personlig trener fra Norges Idrettshøyskole (NIH).
  • Mindful yoga instruktør, Oslo Yoga.
  • Integral Terapeut, Integral Psykologisk Institutt.

Erfaring:

  • Over 15 års erfaring som klinisk ernæringsfysiolog på Diakonhjemmet sykehus og Ullevål Universitetssykehus (UiO)/RASP hvor hun har jobbet mye med spiseforstyrrelser, fedme, revmatiske lidelser og fordøyelsesplager. 
  • I flere å jobbet på SiO Athletica som ernæringsfysiolog og personlig trener hvor hun har bygget opp en solid erfaring med livsstilsveiledning og bærekraftige kosthold- og treningsstrategier. 
  • Hun har også jobbet som psykisk helsearbeider i kommune. 

Veiledning:

  • Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
  • Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.

Priser og info:

  • Førstekonsultasjon (60 min): kr.1790,-
  • Oppfølgingstime (60min): kr.1290,-
  • Oppfølgingstime (30min): kr.690,-

Her finner du oss:

Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg)

Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.

T-bane/buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.

Oslo Tennisarena, Kostholdsendring AS, Kostholdsveiledning med kliniske ernæringsfysiologer, og legetime med idrettslege.

Victoria Oline Ringseth

Timebestilling:
Kostholdsveiledning spisskompetanse:

«Victoria er opptatt av spisevaner for å fremme sunn relasjon til mat og kropp. Hun brenner spesielt for å hjelpe barn og unge med kostholdsvaner og forhold til kropp som støtter en sunn mental- og fysisk utvikling. Victoria holder spesielt kjær hjelp til unge som er avhengig av tilpasninger i kosthold som følge av psykiske lidelser og spiseforstyrrelser. Voksne med spiseutfordringer kan også bestille time da hun generelt sett har god erfaring med hjelp og veiledning innen sine felt.»

Utdanning: 

  • Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Bergen.
  • Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.

Erfaring:

  • Lang erfaring fra arbeid med barn og unge innen ernæring og psykisk helse/sykdom.
  • Ved siden av rollen hos oss jobber hun som klinisk ernæringsfysiolog i Barne- og Ungdomspsykiatrien i Oslo. Her har hun ansvar for både innlagte- og polikliniske barn/unge med  blant annet spiseforstyrrelser, spisevansker, undervekt, overvekt og fedme. God erfaring med hjelp for feilernæring som konsekvens av psykiske lidelser eller nevroutviklingsforstyrrelser.
  • Lang arbeidserfaring med spiseforstyrrelser på Regional Avdeling for Spiseforstyrrelser (RAS) og på Ungdomsposten i Bergen før fullført utdannelse som klinisk ernæringsfysiolog. 

Veiledning:

  • Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
  • Persontilpasset kostholdsplan.
  • Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.

Priser og info:

  • Førstekonsultasjon (60 min): kr.1790,-
  • Oppfølgingstime (60min): kr.1290,-
  • Oppfølgingstime (30min): kr.690,-

Her finner du oss:

Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg)

Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.

T-bane/buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.

Oslo Tennisarena, Kostholdsendring AS, Kostholdsveiledning med kliniske ernæringsfysiologer, og legetime med idrettslege.

Åtte avgjørende kostholdsprinsipper for idrettsutøvere

Foredragsholder: Helge Andreas Felberg, klinisk ernæringsfysiolog

Previous slide
Next slide

Målgruppe:

Primært: Idrettsutøvere i alle aldre (foredragsholder justerer takt og tone etter alder)

sekundært: Trenere og foreldre

Kort om foredrag:

Foredraget tar for seg åtte grunnleggende prinsipper i idrettsernæring for god restitusjon, prestasjonsutvikling over tid og i konkurranse. Et vesentlig element i foredrag er å øke utøveres forståelse og bevissthet for egne kroppslige signaler som de kan bruke som retningssnor på god ernæringsrutine. Dette er blant annet viktig for å presentere et bedre alternativ til uheldig detaljfokus og kjente uheldige kostholdstilnærminger.

Utøvere vil få hjelp til å identifisere hva de individuelt burde fokusere på for å prestere bedre, og konkrete forslag på type mat som er hensiktsmessig.

Kostholdsprinsipper i prioritert rekkefølge:

Foreleser tar utøvere gjennom alle prinsipper på en leken og lett forståelig måte.

1. Aldri skrubbsulten!

2. Idrettsernæring x5-6

3. Fyll på tanken etter trening (selv om du ikke er sulten)

4. Aldri tørst – drikkeflaska klar

5. Proff matbag pakket og klar (hver kveld)

6. Alltid karbobrensel (for energi)

7. Alltid muskelprotein (for kraft)

8. Hydrert og fokusert når det gjelder

Interaktive hjelpemidler/sampspill (ved ønske):

  • Mentimeter kan benyttes under foredrag (anbefalt)
  • Tilhørere oppfordres til å skrive ned sine fokusområder underveis i foredrag.

Lengde/varighet:

Foredraget kan leveres og tilpasses innenfor 1 – 2t (anbefaler 2t for økt læringsutbytte og mulighet for å ta spørsmål fra publikum)

Priser:

Priser er inkludert dialog med bestiller, forberedelser og diverse koordinering. 

Ordinære priser:

  • 1 t:         kr.7,000,-
  • 1,5t:       kr.8,000,-
  • 2-2,5t:  kr.10,000,-

Godtgjørelse for reise kommer i tillegg (ingen kostnad i Oslo-området)

Det kan forekomme unntak i prislisten. Ta kontakt med oss for endelig pristilbud og utvidet info om hvordan vi best mulig kan bistå dere med en spennende og givende seanse.

Skreddersøm:

Vi tilpasser foredrag til din/deres idrettsgren. Det er avgjørende for at utøvere skal kjenne seg igjen og øke sannsynlighet for god forståelse og implementering av budskap.

Vi har klart foredrag for en del idretter, og vil lage nye for din/deres idrett om vi ikke har det i portoføljen.

Helge Andreas Felberg klinisk ernæringsfysiolog

Helge Andreas Felberg, klinisk ernæringsfysiolog (MSc)

Helge Andreas Felberg

klinisk ernæringsfysiolog (MSc)

Helge har lang erfaring som fordragsholder innen en rekke kostholdsemner. På tema idrettsernæring har han levert foredrag for trenere og utøvere i Norges Skiforbund, Tennisforbundet, Norges motorsportforbund, Norges Rytterforbund, Sunn Idrett, Turnforeningen og mange fler.

Helge er opptatt av å tydligjere kostholdsprioriteringer slik at tilhører sitter igjen med en god forståelse av hva som er viktigst å fokusere på for god effekt. Han er også opptatt av et avslappet forhold til mat og kropp som har tar med seg som en rød tråd i sine foredrag.

Course template title 2

Subtitle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Course template title 1

Subtitle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Remi Andersen

Søvnlege, Landslagslege
Problemstillinger:
Over 24 års erfaring fra vurdering og veiledning av søvnvansker som en viktig del av utredning og behandling av fysisk- og psykisk sykdom. Lang erfaring som overlege i forsvaret, overlege på sykehjem, og landslagslege i NSF. Sterk kompetanse innen søvn, geriatri, idrettsmedisin og avhengighet.
Remi er opptatt av søvn som viktig for god helse og et godt liv. Gjennom sin brede erfaring med de sprekeste (Landslagsutøvere), de skrøpeligste (sykehjemsbeboere), de mest sårbare (avhengige) og de tøffeste (soldatene) har han samlet seg en unik erfaringer på tvers av befolkningen. Han er alltid nysgjerrig og tar med seg kunnskap fra en gruppe til en annen som har kommet alle til gode. Felles for alle disse gruppene er hvordan dårlig søvn bidrar til nedsatt prestasjon og psykisk eller fysisk sykdom.

Utdanning: 

  • Lege fra Universitetet i Oslo (1999).
  • Forbedringsutdanning for leger (2017).
  • Idrettsmedisinske grunnkurs NIMF.
  • Deltaker prosjekt NextGen Olympiatoppen.

Erfaring: 

  • Tidligere Avdelingsoverlege i Forsvaret HMKG.
  • Mangeårig Sykehjemsoverlege.
  • Lektor UiO.
  • Lege i Tverrfaglig Spesialisert Behandling av avhengighet.
  • Landslagslege for Norges Skiforbund langrenn med hovedansvar junior-, rekrutt- og parautøvere.
  • Lege for Olympiatoppen under Ungdoms-OL Azerbaijan 2019.
  • Aktiv langrennsløper i 20 år.

Priser og info:

  • Førstekonsultasjon (60 min): kr.2540,-
  • Kontroll (60min): kr.1960,-
  • Kontroll (30min): kr.1490,- (unntaksvis benyttet)

Timer oppført med 60min utgjør inntil 45min konsultasjon pluss 15min etterarbeid inkl utskrift journalnotat, rekvisisjon av blodprøve/resept, henvisning etc.

  • Oppfølgende telefon-samtale med gjennomgang av prøvesvar, utskrift av eksisterende journal eller fornyelse av resept: kr.535,-
  • Annet arbeid etter telefonsamtale som krever større journal-arbeid som nye epikriser eller henvisninger til nye undersøkelser, o.l, – belastes som en kontroll-konsultasjon.
  • Leie, søvnmonitor (v/behov i utredning) kr.300,- / uke + porto ved sending.

Her finner du oss:

Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg)

Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.

T-bane: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.

Oslo Tennisarena, Kostholdsendring AS, Kostholdsveiledning med kliniske ernæringsfysiologer, og legetime med idrettslege.

Lars Kolsrud

Idrettslege NIMF, Legespesialist i fysikalsk medisin
Lars Kolsrud, idrettslege / fysikalsk medisiner, legespesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering.
Timebestilling:
Problemstillinger muskel/skjelett:
Akutte skader, smerter og kroniske problemer i forbindelse med aktivitet, hverdagsfunksjon og trening. Med sin imponerende erfaring kan Lars bistå med undersøkelse, utredning, diagnostisering og behandling av de aller fleste typer plager/skader i muskel- og skjeletapparatet:
Fysikalsk medisin & rehabilitering er en medisinsk legespesialitet med fokus på og kunnskap om kroppens skjelett (benstrukturer, ledd og leddbånd) og muskulatur (muskler, sener, seneskjeder, slimposer) og tilhørende nervesystem. Idrettslege vurderer, behandler og søker å finne best mulig løsninger for akutte og kroniske skader/plager i bevegelsesapparatet, uansett om dette skyldes uhell, belastning over tid eller slitasjeproblemer med alder som forklaring.

Utdanning: 

  • Legespesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering.
  • Idrettslege NIMF.
  • ACSM Certificate (USA)
  • Fysioterapeut (UiO)

Erfaring og utmerkelser:

  • Over 40 års erfaring med legearbeid innen aktivitets- og idrettsmedisinske problemstillinger.
  • I sin tid deltatt i oppbygging av NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt), nå en del av Volvat.
  • Jobbet ved helseavdelingen på Olympiatoppen som idrettslege og overlege i over 20år.
  • Tidligere landslagslege for turn, Rytmisk sportsgymnastikk (RG), sykkel, skiskyting (2001-fortsatt), hopp, kombinert og skøyter.
  • Lege ved åtte OL fra Seoul 1988 til og med Beijing 2022.
  • Tidligere toppidrettsutøver, landslagsutøver og landslagstrener i turn.
  • Har utgitt to bøker; «I hode på en Toppidrettsutøver» og «Best når det gjelder».
  • Æresmedlem av Idrettsmedisinsk forening 2013.
  • Idrettsforbundets Hedersutmerkelse 2020.

Tilnærminger:

  • Du får en grundig klinisk undersøkelse som, i kombinasjon med din sykehistorie, vil bli brukt til å identifisere årsaken til problemene dine og utarbeide en behandlingsplan.
  • Behandling kan variere fra enkle tiltak som riktig trening og fysioterapi, til mer komplekse inngrep som operasjon.
  • Ved behov kan idrettslegen også henvise deg til ytterligere utredning eller behandling. 

Priser og info:

  • Førstekonsultasjon (60min): kr.1960,-
  • Kontroll (60min): kr.1490,-
  • Kontroll (30min): kr.1090,- (unntaksvis benyttet)

Timer oppført med 60min utgjør inntil 45min konsultasjon pluss 15min etterarbeid inkl utskrift journalnotat, rekvisisjon av blodprøve/resept, henvisning etc.

  • Oppfølgende telefon-samtale med gjennomgang av prøvesvar, utskrift av eksisterende journal eller fornyelse av resept: kr.535,-
  • Annet arbeid etter telefonsamtale som krever større journal-arbeid som nye epikriser eller henvisninger til nye undersøkelser, o.l, – belastes som en kontroll-konsultasjon.

Her finner du oss:

Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg)

Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.

T-bane/buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.

Oslo Tennisarena, Kostholdsendring AS, Kostholdsveiledning med kliniske ernæringsfysiologer, og legetime med idrettslege.

Helge Andreas Felberg

Utdanning: 

  • Klinisk ernæringsfysiolog, mastergrad (MSc) fra Edith Cowan University.
  • Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
  • Sertifisert FODMAP-veileder for Irritabel tarm syndrom (Monash university).
  • Sertifisert veileder for lavgradig kronisk systemisk betennelse og riktig bruk og perspektiver ved antiiflammatorisk kosthold (Monash university).
  • Sertifisert personlig trener og fitness instruktør fra Norges Idrettshøyskole.
  • Sertifisert veileder i PED-t kostholdsterapi for overspisingslidelse.

Erfaring: 

  • Over femten års erfaring fra helse- og ernæringsbransjen som klinisk ernæringsfysiolog, rådgiver/konsulent og prosjektleder.
  • Sterk erfaring fra utvikling og drift av helseprosjekter, klinikkvirksomhet og pasientrettet arbeid.
  • Har jobbet ved kjente virksomheter som for eksempel Norges Idrettshøyskole, Sunnaas Sykehus HF, Volvat Nimi og Norges Skiforbund.
  • I tillegg har han lang fartstid i drift av egne bedrifter innen tverrfaglige klinikktjenester og helseteknologi.
  • Han jobber i dag 100% som daglig leder med fagansvar i Kostholdsendring AS.

Veiledning:

  • Tilbyr enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål. Typisk førstekonsultasjon + oppfølgingstime.
  • Helge er tilgjengelig for førstegangskonsultasjon over video. Ved behov for oppfølging over tid og/eller skreddersydd kostholdsplan så vil han bistå med en grundig overlevering av informasjon til aktuell ernæringsfysiolog dyktig på gitt problemstilling.

Priser og info:

  • Førstekonsultasjon (60 min): kr.1790,- 
  • Oppfølgingstime (60min): kr.1290,-

Her finner du oss:

Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg).

Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.

T-bane og buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.

Oslo Tennisarena, Kostholdsendring AS, Kostholdsveiledning med kliniske ernæringsfysiologer, og legetime med idrettslege.

Iselin Schjelle Holen

Iselin Schjelle Holen klinisk ernæringsfysiolog
Timebestilling:

Kostholdsveiledning spisskompetanse:
«I møte med deg er jeg opptatt av at du skal få trygghet i hvilke kostråd som er viktig for akkurat din problemstilling og stadium av alvorlighetsgrad. Et tilpasset kosthold vil kunne bidra i å bremse videre sykdomsutvikling og forebygge følgesykdommer. Jeg ønsker å hjelpe deg med å holde det så enkelt som mulig og gi deg kunnskapen du trenger for å føle deg trygg på det du gjør.

Utdanning: 

  • Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Bergen.
  • Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.

Erfaring: 

  • Trygg erfaring med kostholdsveiledning innen nyre-, hjerte- og karsykdommer.
  • I tillegg til rollen hos oss forsker hun på risikoreduksjon for hjerte- og karsykdom.
  • Med sin sterke erfaring fra ernæringsbehandling på Oslo Universitetssykehus (OUS) er hun en god samarbeidspartner på hvordan identifisere og gjennomføre målrettede kostholdsendringer for bedring av blodprøver og helsestatus ved alvorlig sykdom.
  • Hun tar også med seg erfaring fra kostholdsveiledning på Frisklivssentral som har gitt henne verktøy innen endring og mestring av kostholdsomlegging i dagliglivet.
  • Da varig vektnedgang ved overvekt og fedme spiller en vesentlig rolle for god helse ved hjerte- og nyresykdom, vil du møte en behandler som kan samarbeide om parallelle kostholdsstrategier for optimal bedring.

Veiledning:

  • Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
  • Persontilpasset kostholdsplan.
  • Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.

Priser og info:

  • Førstekonsultasjon (60 min): kr.1790,-
  • Oppfølgingstime (60min): kr.1290,-
  • Oppfølgingstime (30min): kr.690,-

Her finner du oss:

Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg)

Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.

T-bane/buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.

Oslo Tennisarena, Kostholdsendring AS, Kostholdsveiledning med kliniske ernæringsfysiologer, og legetime med idrettslege.

Sainiga Sivasuthasarma

Klinisk ernæringsfysiolog for barn (familieorientert veiledning)
Klinisk ernæringsfysiolog Sainiga Sivasuthasarma (Saini Siva)
Timebestilling:

Kostholdsveiledning spisskompetanse:

«Saini har jobbet mye med barn og har alltid hatt et brennende ønske om å hjelpe unge og deres familier med ernæringsbehandling for store- og små kostholdsrelaterte utfordringer. Det faktum at hun snakker fire språk flytende gir henne muligheten til å hjelpe flere familier bedre på deres egne premisser.»

Utdanning: 

  • Klinisk ernæringsfysiolog, mastergrad (MSc, Universitetet i Oslo).
  • Bachelorgrad ernæring (BSc, æresutmerkelse, Robert Gordon University).
  • To årsstudium i klinisk ernæring (Université Paris-Est Créteil).
  • Autorisert helsepersonell i Norge med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
  • Autorisert helsepersonell i Skottland og Frankrike.

Erfaring: 

Sainiga har sterk erfaring innen kostholdsveiledning med barn og unge fra både innland og utland, og snakker flytende fire språk (Norsk, Engelsk, Fransk og Tamilsk).
 
Ved siden av rollen hos oss jobber hun på Barne- og ungdomsavdelingen på sykehus hvor hun er involvert i to tverrfaglig team bestående av ernæringsfysiolog, barneleger og psykologspesialister. Hun er koordinator og faglig ansvarlig i spiseteam for undervekt/spisevansker, og faglig ansvarlig ved overvektspoliklinikk for barn.
 
Sainiga har tidligere jobbet som prosjektleder innen bærekraftig mat i organisasjonen Framtiden i våre Hender (FVH). 

Veiledning:

Veiledning i samarbeid med foreldre for barn fra 0-10 år. For eldre barn vurderes strategi  sammen med foreldre.

  • Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
  • persontilpasset kostholdsplan.
  • Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.

Priser og info:

  • Førstekonsultasjon (60 min): kr.1790,-
  • Oppfølgingstime (60min): kr.1290,-
  • Oppfølgingstime (30min): kr.690,-

Her finner du oss:

Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg)

Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.

T-bane: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.

Oslo Tennisarena, Kostholdsendring AS, Kostholdsveiledning med kliniske ernæringsfysiologer, og legetime med idrettslege.

Karoline Østereng Nilsen

Karoline Østereng Nilsen klinisk ernæringsfysiolog
Timebestilling:

Kostholdsveiledning spisskompetanse:
“Jeg er opptatt av å skape en trygg relasjon for å gjøre det lettere å snakke om det som kan oppleves som vanskelig. Mat er mye mer enn kun næringsstoffer, og jeg interesserer meg for hvordan tanker, erfaringer og følelser påvirker kostholdet og livet vårt. Noen ganger kan mat bli ekstra vanskelig, og ernæring blir da tett opp mot psykisk helse. Jeg har erfaring fra arbeid med spiseforstyrrelser.»

Utdanning: 

  • Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Oslo.
  • Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.

Erfaring: 

  • God erfaring fra ernæringsarbeid for spiseforstyrrelser inkludert anoreksi, bulimi og overspisingslidelse, men også mildere former for problematisk spiseatferd som gjerne forekommer sammen med overvekt og/eller fordøyelsesplager.
  • Har jobbet ved Distriktspsykiatrisk Senter (DPS) og har i dag en viktig rolle i Regional Seksjon for Spiseforstyrrelser (RASP). Jobber først og fremst med voksne og unge voksne over 18år.
  • Tidligere jobbet ved gastrologisk avdeling på Ullevål sykehus og med dette har hun god erfaring fra arbeid med mage-tarmsykdom og funksjonelle fordøyelsesplager.
  • I tillegg har hun jobbet mye med vektnedgang, samt kostholdsveiledning for gravide og ammende. Trygg psykologisk kompetanse er godt for et effektivt og ivaretakende samarbeid også innen disse problemstillingene.

Veiledning:

  • Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
  • Skreddersydd kostholdsplan tilpasset problemstilling.
  • Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.

Priser og info:

  • Førstekonsultasjon (60 min): kr.1790,-
  • Oppfølgingstime (60min): kr.1290,-
  • Oppfølgingstime (30min): kr.690,-

Her finner du oss:

Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg)

Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.

T-bane/buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.

Oslo Tennisarena, Kostholdsendring AS, Kostholdsveiledning med kliniske ernæringsfysiologer, og legetime med idrettslege.

Synnøve Halvorsen

Timebestilling:

Kostholdsveiledning spisskompetanse:
«Kosthold kan for mange oppleves som komplisert, særlig når det kommer velmente råd både fra internett, sosiale medier og folk rundt seg. Det kan være utfordrende å skille mellom hva som er riktig generelt og hva som er riktig og bra for akkurat deg og din problemstilling. Jeg ønsker å skape trygghet i kostholdsvalg, slik at mat ikke blir en stressfaktor, men noe man kan glede seg over. For meg er det viktig at kosthold skal være en kilde til glede, uansett hvilket mål du har, hvilken livsstil du lever eller hvilke kosthensyn du må ta på grunn av ulike ernæringsutfordringer.»

Utdanning: 

  • Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Bergen
  • Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
  • Sertifisert veileder i PED-t kostholdsterapi for overspisingslidelse.
Erfaring:
  • Med god erfaring fra diabetespoliklinikken på Stavanger Universitetssykehus (SUS) og som styremedlem i Norsk Interesseforening for Diabetes i Svangerskap, er Synnøve en trygg og kompetent veileder innen alle typer diabetes.
  • Hun har også sterk erfaring fra arbeid i hjemmesykepleien hvor hun har hjulpet personer med lav appetitt og/eller undervekt, på grunn av tilstander som kreft, Parkinson, buksyttkjertelproblematikk og fordøyelsesutfordringer.
  • I tillegg til rollen hos oss jobber hun som ernæringsfysiolog på Frisklivssentral hvor hun har opparbeidet seg viktig erfaring med veiledning for vektnedgang og livsstilssykdom. Hennes brede erfaring har bidratt til hennes personsentrerte tilnærming med fokus på strategier for varig endring og sunt forhold til mat, kropp og aktivitet.

Veiledning:

  • Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
  • Skreddersydd kostholdsplan tilpasset problemstilling.
  • Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.

Priser og info:

  • Førstekonsultasjon (60 min): kr.1790,-
  • Oppfølgingstime (60min): kr.1290,-
  • Oppfølgingstime (30min): kr.690,-

Her finner du oss:

Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg).

Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.

T-bane og buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.

Oslo Tennisarena, Kostholdsendring AS, Kostholdsveiledning med kliniske ernæringsfysiologer, og legetime med idrettslege.

Katrine Pettersen

Katrine Pettersen klinisk ernæringsfysiolog
Timebestilling:

Kostholdsveiledning spisskompetanse:
“Jeg er spesielt opptatt av å skape trygge rammer i møtet med deg. Det er viktig for meg at du føler deg både sett og forstått. I tillegg til å identifisere kostholdstiltak som virker for din problemstilling, så er jeg opptatt av at du skal få økt forståelse for hvordan kroppen din fungerer. Økt kunnskap om kropp og kosthold erfarer jeg at bidrar til økt motivasjon og mestring i gjennomføring av kostholdsendringer.
Synes du det er vanskelig å finne ut av hvilke kostholdsråd som er riktig for akkurat deg? Jeg hjelper deg gjerne på veien.”

Utdanning: 

  • Klinisk ernæringsfysiolog (MSc), femårig profesjonsløp med mastergrad fra Universitetet i Oslo.
  • Autorisert helsepersonell med taushetsplikt og dekning for pasientskadeerstatning.
  • Sertifisert veileder i PED-t kostholdsterapi for overspisingslidelse.

Erfaring: 

  • God poliklinisk erfaring fra veiledning innen flere ernæringsemner og klient-/pasientarbeid utenfor spesialisthelsetjenesten.
  • Koordinator med personalansvar i Kostholdsendring AS.
  • Involvert i flere tverrfaglige interne og eksterne insentiver inkl. helseattestordning for Norges Skiforbund.
  • Sterk i oppfølging av parallelle problemstillinger og en trygg behandler å møte både menneskelig og for et godt resultat. 

Veiledning:

  • Kostholdsveiledning med mulighet for oppfølging over tid (vanlige med èn til to konsultasjoner per måned).
  • Skreddersydd kostholdsplan tilpasset problemstilling.
  • Tilbyr også enkelttimer for prioritert rådgivning og svar på spørsmål.

Priser og info:

  • Førstekonsultasjon (60 min): kr.1790,-
  • Oppfølgingstime (60min): kr.1290,-
  • Oppfølgingstime (30min): kr.690,-

Her finner du oss:

Addresse: Oslo Tennisarena, Eikenga 4, 0579 Oslo (2.etg).

Gode parkeringsmuligheter: kr.25,- per time, Aimo Park.

T-bane og buss: To minutter gange fra Hasle T-banestasjon.

Oslo Tennisarena, Kostholdsendring AS, Kostholdsveiledning med kliniske ernæringsfysiologer, og legetime med idrettslege.

Takk for interessen for vårt webinar om vektnedgang!

Registrer deg i skjema under - og du vil motta tilgang på epost innen kort tid.


Ved registrering melder du deg på vårt nyhetsbrev. Du vil ikke motta mange eposter fra oss. Kun info om kampanjer ved noen sjeldne anledninger.
* må fylles ut
Kostholdsendring logo. kliniske ernæringsfysiologer og lege