Kosthold for hjerte- og karsykdom
Et sunt kosthold spiller en viktig rolle for å opprettholde en sunn hjertehelse ved å redusere risikofaktorer som høyt blodtrykk, høyt kolesterol og overvekt – kjente faktorer for hjertesykdommer. Ved hjelp av kostholdsveiledning kan man målrette tiltak for å senke kolesterol, forbedre den totale blodprofilen og senke blodtrykket. En klinisk ernæringsfysiolog kan tilby individuelle tilpasninger basert på unike behov og hjelpe til med å utvikle realistiske og bærekraftige matvaner som kan vedlikeholdes på lang sikt for å støtte en sunn hjertehelse.
Form for oppfølging: Kostholdsveiledning / ernæringsbehandling.
Kosthold for hjerte- og karsykdom
Et sunt kosthold spiller en viktig rolle for å opprettholde en sunn hjertehelse ved å redusere risikofaktorer som høyt blodtrykk, høyt kolesterol og overvekt – kjente faktorer for hjertesykdommer. Ved hjelp av kostholdsveiledning kan man målrette tiltak for å senke kolesterol, forbedre den totale blodprofilen og senke blodtrykket. En klinisk ernæringsfysiolog kan tilby individuelle tilpasninger basert på unike behov og hjelpe til med å utvikle realistiske og bærekraftige matvaner som kan vedlikeholdes på lang sikt for å støtte en sunn hjertehelse.
Form for oppfølging: Kostholdsveiledning / ernæringsbehandling.
Målrettet kostholdsveiledning for hjertehelse og risikofaktorer:
Målrettet kostholdsveiledning for hjertehelse og risikofaktorer:
Koronar hjertesykdom (sykdommer i hjertet og blodårer) er en samlebetegnelse på angina pectoris (også kalt hjertekrampe) og hjerteinfarkt. Begge tilstandene skyldes at blodårene som forsyner hjertemuskelen med blod (koronararteriene) er blitt trange eller tette. Det samme kan forekomme i ben og reduserer da blodtilstrømning til underkroppen. Dette er på dagligtale omtalt som «røykeben», men det kan forekomme også uten at man røyker.
Om blodårer som forsyner hjernen med blod blir blokkert eller brister som følge av høyt trykk, så omtales dette som blodpropp eller slag. Siden svært mange sliter med blodåreutfordringer så er det gjennom flere år lagt ned mye arbeid i å undersøke sammenhenger mellom kosthold/livsstil og hjertehelse, samt årsaker og løsninger.
Behandlingstiltak for å unngå, og redusere utvikling av åreforkalkning står i høysete. Dette er viktig da åreforkalkning gjør blodårene stivere og trangere. Denne kombinasjonen er uheldig da det øker trykket på innsiden av åreveggen og øker risikoen for turbulens i blodflyten som kan føre til at større eller mindre «klumper» løsner i de trangere partiene i blodårene. Disse klumpene kan sette seg fast i mindre blodårer rundt om i kroppen og stoppe blodtilførsel til ulike organer og vev. Det er dette som omtales som blodpropp og infarkt.
Blant annet høyt kolesterol og høyt blodtrykk øker risikoen for åreforkalkning og hjertesykdom. Tiltak for lavere blodtrykk og kolesterol er dermed viktige behandlingsområder. Siden 1970-taller er det utviklet effektive medisiner som har bidratt til å halvere dødsrisiko for hjerte- og karsykdom. Medisinering er svært viktige tiltak, men det løser ikke nødvendigvis årsakene til problemet.
Det er flere årsaker til høyt kolesterol og blodtrykk. Kosthold og aktivitet er de to tiltaksområder som kan gi svært god effekt. Det florerer mange kostholdsråd med lovnader om bedre helse og sterkere hjerte. Det er vanskelig for folk flest å vite hvilke råd som gir effekt eller ikke, og hvilke råd som gir liten eller stor effekt. Vi hjelper deg å tydeliggjøre hva som er viktigst, og vi hjelper deg å innføre egnede kostholdsjusteringer for sterkere hjerte, redusert sykdomsrisiko, og støtte for mindre bekymring og stress rundt mat og helse.
Koronar hjertesykdom (sykdommer i hjertet og blodårer) er en samlebetegnelse på angina pectoris (også kalt hjertekrampe) og hjerteinfarkt. Begge tilstandene skyldes at blodårene som forsyner hjertemuskelen med blod (koronararteriene) er blitt trange eller tette. Det samme kan forekomme i ben og reduserer da blodtilstrømning til underkroppen. Dette er på dagligtale omtalt som «røykeben», men det kan forekomme også uten at man røyker.
Om blodårer som forsyner hjernen med blod blir blokkert eller brister som følge av høyt trykk, så omtales dette som blodpropp eller slag. Siden svært mange sliter med blodåreutfordringer så er det gjennom flere år lagt ned mye arbeid i å undersøke sammenhenger mellom kosthold/livsstil og hjertehelse, samt årsaker og løsninger.
Behandlingstiltak for å unngå, og redusere utvikling av åreforkalkning står i høysete. Dette er viktig da åreforkalkning gjør blodårene stivere og trangere. Denne kombinasjonen er uheldig da det øker trykket på innsiden av åreveggen og øker risikoen for turbulens i blodflyten som kan føre til at større eller mindre «klumper» løsner i de trangere partiene i blodårene. Disse klumpene kan sette seg fast i mindre blodårer rundt om i kroppen og stoppe blodtilførsel til ulike organer og vev. Det er dette som omtales som blodpropp og infarkt.
Blant annet høyt kolesterol og høyt blodtrykk øker risikoen for åreforkalkning og hjertesykdom. Tiltak for lavere blodtrykk og kolesterol er dermed viktige behandlingsområder. Siden 1970-taller er det utviklet effektive medisiner som har bidratt til å halvere dødsrisiko for hjerte- og karsykdom. Medisinering er svært viktige tiltak, men det løser ikke nødvendigvis årsakene til problemet.
Det er flere årsaker til høyt kolesterol og blodtrykk. Kosthold og aktivitet er de to tiltaksområder som kan gi svært god effekt. Det florerer mange kostholdsråd med lovnader om bedre helse og sterkere hjerte. Det er vanskelig for folk flest å vite hvilke råd som gir effekt eller ikke, og hvilke råd som gir liten eller stor effekt. Vi hjelper deg å tydeliggjøre hva som er viktigst, og vi hjelper deg å innføre egnede kostholdsjusteringer for sterkere hjerte, redusert sykdomsrisiko, og støtte for mindre bekymring og stress rundt mat og helse.
Vi hjelper deg å få det til.
Personlig kostholdsplan og oppfølging.
Vi har høyeste utdanning innen kosthold og kropp.
Ønsker du trening også?
Andre gode kilder til informasjon om kosthold og hjertehelse:
Andre gode kilder til informasjon om kosthold og hjertehelse:
Enkel tilgang på spesialkompetanse
Enkel tilgang på spesialkompetanse
Kostholdsendring AS
Org. nr. 927 532 840
post@kostholdsendring.no
(+47) 915 29 353
Kostholdsendring AS
Org. nr. 927 532 840
post@kostholdsendring.no
(+47) 915 29 353
Copyright © Kostholdsendring AS. Alle rettigheter reservert.
Copyright © Kostholdsendring AS. Alle rettigheter reservert.